Wpis z mikrobloga

No w końcu Lego przyznaje, że Rebelianci byli tymi złymi (ich celem było przywrócenie niedołężnej i trwającej w swoim końcowym okresie w tragicznym niedowładzie Republiki - państwa rządzonego przez skorumpowany senat dający obywatelom ułudę demokracji, a de facto będący kontrolowanym przez niewielką klikę wpływowych senatorów i całą rzeszę drenujących budżet kanapowych polityków, bruh).

Mam nadzieję, że pojawi się zestaw, w którym Imperium z Imperatorem i Vaderem na czele, zostanie przedstawione jako ci faktycznie dobrzy - silny wódz, jego lojalny namiestnik i strzegące porządku i harmonii wielkie wojsko imperialne - żelazna pięść burząca reakcjonistów zapatrzonych w romantyzujące przeszłość wizje przekazywane przez religijną instytucję Jedi.

Zestaw Mroczny Sokół Millennium: https://www.lego.com/pl-pl/product/the-dark-falcon-75389

#lego #starwars #takaprawda
Andrzej_Buzdygan - No w końcu Lego przyznaje, że Rebelianci byli tymi złymi (ich cele...

źródło: image

Pobierz
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Taka prawda. Lord Vader wreszcie przedstawiony taki jaki był na prawdę - uosobienie wszelkich cnót rycerskich, silny, wierny swoim ideałom, wzór dla swoich żołnierzy,bohater romantyczny. Mam nadzieję, że w tej wersji nie zostanie zdradziecko zabity przez własnego syna.
  • Odpowiedz
@Scc_1: Syn zaakceptuje prawdę i zostanie jego uczniem. Razem zniszczą Imperatora odwracającego się od dawnych ideałów na rzecz jednowładztwa i tyranii absolutyzmu. Dzięki młodości i wigorowi Luka i doświadczeniu oraz stateczności Anakina w Galaktyce zapanuje pokój i wieczny dobrobyt.
  • Odpowiedz
@Andrzej_Buzdygan: Szczerze rozbawiło mnie jak w Rebelsach i innych produkcjach, które wyszły po przejęciu Lucas Arts przez Disneya, na siłe i nieudolnie próbowali pokazać jak to Imperium jest złe :D Obywatele musieli się rejestrować! Jedyna produkcja gdzie wyglądało to w miare sensownie to Andor
  • Odpowiedz