Wpis z mikrobloga

Wyobrax sobie, że jest 20 osób, które zakopuja naukę jako spam i ubijają kazde znalezisko w krótkim czasie. Uważasz, ze to fair wobec reszty uzytkowników?

@JaroslaPolskeZbaw: Ależ istnieją tacy użytkownicy - przejrzyj swój profil, sportinga, tleilaxianina i innych. Czy to fair zakopywać znaleziska po złości bo się nie lubi danego użytkownika albo co śmieszniej, bo się hejtuje naukę?

Ponadto jaruś - serio? agitka polityczna, informacje nieprawdziwe (ndie.pl, lewy.pl), smolensk spam, antyszczepionki,
@Tamerlan:

No własnie, zakopywanie nauki bo się jej nie lubi to dziecinada. Podpisuje się pod tym. Pisałem, że będe zakopywał nauke tylko po to byście zrozumieli , że jak się chce to mozna wszystko zakopac pod byle gównianym pretekstem.

agitka polityczna, informacje nieprawdziwe (ndie.pl, lewy.pl), smolensk spam, antyszczepionki, #!$%@? dziennikarstwo z faktu = news o tym, że lekarstwo na Wilsona może pomagać w leczeniu raka?

Dobrze, ale pozwólmy uzytkownikom zadecydować. Nie
Dobrze, ale pozwólmy uzytkownikom zadecydować.

@JaroslaPolskeZbaw: Dlatego decydujemy, bo nimi jesteśmy. Każdy z tych xx w swoim serduszku decyduje o zakopie. Giet it?

zybkie zakopanie bo czujecie się straznikami wykopu.

@JaroslaPolskeZbaw: Niektórzy mają nawet takie odznaczenie. A tak serio - news o latającym potworze spaghetti - informacja nieprawdziwa - płomień setki wykopów.
@JaroslaPolskeZbaw: ale czy Ty paczysz i nie widzisz spamu? Nie widzisz, że

- przed orkiestrą jest wuhta artykułów krytykujących Owsiaka?

- przed wyborami co drugie znalezisko o #!$%@?

- przed 10 IV multum pierdół o Smoleńsku

- przed Marszem Niepodległości wuhta znalezisk o policjantach incognito prowokujących niewinnych łysych patriotów

Nie widzisz schematu?

Jeśli strategie social-media'owe są Ci obce to zaufaj doświadczonym towarzyszom.

Chyba, że....sam pracujesz w dziale social-media Srebrnej :)
@Tamerlan:

Dlatego decydujemy, bo nimi jesteśmy. Każdy z tych xx w swoim serduszku decyduje o zakopie. Giet it?

Dobrze, ale szybki zakop przez was jest nie fair wobec reszty uzytkownikow, bo oni nawet ze znaleziskiem sie nie zapoznaja. Ja rozumiem, ze 20 nelropejczykow uwaza cos za spam ,ale gdyby nie te linki do zakopu to by znalezisko dużej pożyło, bo wpierw w wykopalisko wpada tamerlanek i wali zakop bo smolenskspam, potem
@JaroslaPolskeZbaw:

nie ma w tym żadnej różnicy - możesz o to mieć pretensje jedynie do administracji że tak działają te mechanizmy - ja nie przeglądam wykopaliska już tyle co kiedyś (o głównej nie to już nie mówię) bo za dużo politycznego syfu - jedynie z linków które widze na mirko - wchodze i oceniam, czy wykopać czy zakopać - i robię to co do wielu tagów, mógłbym równie dobrze siedzieć na
@JaroslaPolskeZbaw:

różnica jest taka że informacje o planetach gwiazdach itd są faktami, a nie urojeniami chorych ludzi, zbiorowymi iluzjami i histeriami, polityczną agitacją mającą na celu "uświadamiać" ludzi.

Po za tym, gdyby ktoś ciągle wrzucał te same informacje o słońcu to też bym zakopywał jako dupli, spam, whatever.

Z taką argumentacją jak Twoja moze w ogóle zrezygnujmy z zakopywania, tylko dajmy plusy i minusy żeby oceniać subiektywnie dany temat ?

@ihwar:

Dla dobra dyskusji uznam, że Macierewicz to "oszołom"

Niczego to w mojej argumentacji nie zmienia, chodzi tutaj o CZAS I ILOSC zakopów. Osoba, która nie traktuje antka jako wariata nawet tych znalezisk nie zauwazy, bo neuropa je ubiła. Poza tym jestem pewien, że część zakopujących nełropejczyków wpadająch dzięki takim linkom jak we wpisie nawet nie zaznajamia się ze znaleziskiem tylko wali na pałe -" spam" bądź "nie nadaje się"

Nie
@JaroslaPolskeZbaw: To jest dość oczywiste, że zakopują masowo z powodów "ideologicznych" (sporo palikociarzy się tu przykleiło), bądź za srebrniki.

Będą się zapierać, że nie - ale taka jest prawda.

A ich tzw. "naukę" można spokojnie zakopywać za spam. Żadne z ich znalezisk "naukowych" nie zawiera niczego odkrywczego ani nowego. To są rzeczy popularyzatorskie na poziomie gimnazjalnym co najwyżej, w dodatku często z błędami.
@krzychol66:

Będą się zapierać, że nie - ale taka jest prawda.

Śmieszy mnie to ciagłe gadanie nełropejczyków, że nikogo nie nawołują, ze chodzi o jakość znaleziska itd. Widocznie nie maja jaj się przyznać do nieuczciwej działalności. Honoru ich w domu nie nauczyli? Nie wiem

BTW Więcej nauki niż Neuropa wrzuca sam Sporting :D

EDiT dalej działają:(

http://www.wykop.pl/wpis/7698006/neuropa-powalajaco-szczery-jaroslaw-gugala-polecam/
realnie wpływa na to co jest w wykopalisku.

@JaroslaPolskeZbaw: Podpowiem ci - może bo taka jest idea serwisu. Btw,przykłady z tamatego: znaleziska wykopane przez 1400 osób albo 700. Normalnie neuropa stronk. A przcież jest nas 20-30 osób.

BTW Więcej nauki wrzuca sam Sporting nic cała Neuropa :D

@krzychol66 66 Biedny sportink zaczął wrzucać naukę bo zobaczył, że jego spam z prawy pl jednak nie wchodzi. no i on wcale nie manipuluje
Widocznie nie maja jaj się przyznać do nieuczciwej działalności. Honoru ich w domu nie nauczyli?

@JaroslaPolskeZbaw: Mam bekę, zwolennicy antka mają podane wszystko na talerzu, link, tag i komentarze dotyczące treści znaleziska, ale dalej będą wymyślać jakieś bzdurne teorie o braku honoru czy jakiejś nieuczciwości...