Wpis z mikrobloga

przeraża mnie to jak w 3 lata poprawiłem umiejętność rozumienia angielskiego
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 4
@dongio: to, że łapie się na tym, że zapominam czy to polski czy angielski, po prostu przyswajam mimowolnie i nie zastanawiam się nad znaczeniem, po prostu wchodzi mi to gładziutko prawie jak język ojczysty
  • Odpowiedz
@lepaq: piękna sprawa, przyzwyczaisz się, czasem przy tlumaczeniu komuś coś na żywo będziesz łapał jeszcze zwiechy, jak coś uprościć w polskim, ale to przejdzie
  • Odpowiedz
via Wypiek
  • 0
@hubba-bubba @mr_ponglish oprócz zajęć w szkole, przez jakiś czas chodziłem do szkoły językowej, ale krótko dość, ale poza edukacją zwykłą notorycznie pochłaniałem i osłuchiwalem się z angielskim, oglądałem angielskie poradniki do programowania, angielskie programy kulinarne, angielskie wykłady i ted talks, zdarzyło się czytać po angielsku książki, nie licząc przeglądania po angielsku różnych platform typu reddit, quora, twitter też. A w tyn wszystkim były filmy fabularne i seriale, angielski z polskimi
  • Odpowiedz
@lepaq: kurde dopiero teraz zobaczylem, ze odpisales. jesli ogladales jakies filmy albo czytales i czegos nie wiedziales to zatrzymywales film i sprawdzales co to znaczy? bo jak tak to chyba to jest jakas opcja dla osob ktore juz calkiem dobrze sobie radza z tym jezykiem i wiekszosc rzeczy ograniaja
  • Odpowiedz