Wpis z mikrobloga

Rozwala mnie postać tej "merytorycznej" bambaryłki z Konfederacji. Ruch Narodowy przeprał jej głowę i jako jedna z niewielu otwarcie mówi o PolExicie.

Tymczasem jej rodzice prowadzą gospodarstwo na kilkaset sztuk bydła, co oznacza że z samych dotacji na tę gałąź działalności rolniczej dostali od wejścia do UE jakieś 15mln PLN. Wyobrażam sobie jak ją ojciec wydziedzicza jak z kolegami uda się jej do PolExitu doprowadzić i się skończy "zabawa w politykę". XDDD

Bez dopłat i dostępu bezcłowego do wspólnego rynku europejskiego życzę dalszych sukcesów w prowadzeniu gospodarstwa.

#polityka #sejm #wybory #bekazkonfederacji
Amatorro - Rozwala mnie postać tej "merytorycznej" bambaryłki z Konfederacji. Ruch Na...

źródło: 2024-06-13_08h14_37

Pobierz
  • 74
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Gumaa: można myśleć co by było gdyby. I z tych myśli wynika, że byłoby g---o. Polska nie jest mocarstwem światowym. Więc jeśli wyjdziemy z UE wpadniemy w strefę wpływów wschodu, czyli rosji i ewentualnie chin. Nie ma innej alternatywy. Jeśli przeniósłbyś Polskę na półwysep iberyjski to takie p---------e miałoby sens. W naszym położeniu geopolitycznym mamy tylko dwie opcje.
  • Odpowiedz
@Amatorro: Ja mam kredyt 2% i w sumie cieszyłem się z niego jako że chciałem się budować akurat jak wchodził, a jakbym miał głosować czy go wprowadzać czy nie to zagłosowałbym że nie. Pewnie sam znasz kilka osób, które mają dzieci a są przeciwnikami 800+, chociaż dostają z tego programu często dziesiątki tysięcy złotych rocznie. Co to za znaczenie ma ile ma krów?
  • Odpowiedz
@przeciwko78 no i krytykujemy to co jest i chcemy zmian. Więc o co chodzi? Za wyjściem z unii jest margines a najwięcej się o nim mówi, wrażenie jest takie jakby wszyscy chcieli wyjść z unii i byli automatycznie za inkorporacja do rosji
  • Odpowiedz
@Amatorro:

z samych dotacji na tę gałąź działalności rolniczej dostali od wejścia do UE jakieś 15mln PLN.

W poprzednim wywiadzie u Mazurka na pytanie ile jej gospodarstwo dostaje z dopłat unijnych odpowiedziała najpierw, że nie wie. Potem jak Mazurek dopytał, że jak to możliwe skoro chwilę wcześniej powiedziała, że prowadzi to gospodarstwo to odpowiedziała, że jednak wie, ale nie powie. Od tego momentu straciłem do niej szacunek. Wiadomo, że politycy
  • Odpowiedz
@Gumaa:

Co jest złego w dopuszczaniu bycia wasalem Rosji? Waszym zdaniem jesteśmy uwięzieni w świecie zachodu do końca życia i nie możemy nawet myśleć co by było gdyby?
Powinniśmy rozważać takie opcje i kalkulować czy nam się to nadal opłaca.
  • Odpowiedz
@Gumaa: napisałem czemu. Bo to będzie krok po kroku. A potem będzie że unia się nie rozpadła ale już jesteśmy tacy niezależni to wylazmy bo nie jest idealna.
Brexit pokazał jakie to są super korzyści z wyjścia. A takie wojownicze wegry się i tak potem na wszystko zgadzają co dotyczy ue. Tylko przy sprawach Ukrainy kozaczą.
  • Odpowiedz
czemu wy k---a zawsze wyczekujecie upadków, rzezi, wojen. JA P----------E

@Hadolf_Itler: lol, cała historia naszego gatunku to upadki cywilizacji, rzezi, wojny. Nagle coś się zmieniło i już nie musimy się tym przejmować? XD
  • Odpowiedz
@Gumaa: No właśnie to się zmieniło odkąd w Europie jest UE. I już nie jesteśmy masakrowani, wybijani, torturowani, paleni, okradani, gwałceni i wypędzani w Europie (chyba, że mieliśmy nieszczęście być Jugosławii albo na Ukrainie) jak to się odbywało przez wszystkie ostatnie stulecia. Przygłupy nie wyciągają niestety wniosków z historii, przeszkadzają im drobnostki i głupoty do poprawy, a niedoceniają błogiego spokoju, wolności i bezpieczeństwa w Europie jakie oferuje projekt unijny kolejnym
  • Odpowiedz
licząc od końca II Wojny Światowej ile mieliśmy tak wielkich upadków cywilizacyjnych?

@Hadolf_Itler: no tak, bo jak przez 70 lat nic nie upadło, to znaczy że już wszystko będzie trwać wiecznie XDDD
  • Odpowiedz
Przygłupy nie wyciągają niestety wniosków z historii, przeszkadzają im drobnostki i głupoty do poprawy, a niedoceniają błogiego spokoju, wolności i bezpieczeństwa w Europie jakie oferuje projekt unijny kolejnym pokoleniom.

@deeprest: co? Przecież obecna polityka UE właśnie dąży do tego, aby zniszczyć błogi spokój, wolność i bezpieczeństwo. To jest dokładnie to, o co ludzie walczą i próbują w tej Unii zmienić.
  • Odpowiedz
@Gumaa no ok i tak wyczekujesz i wyczekujesz?
Jak jebnie nawet, to myślisz, że coś ta wiedza dzień wcześniej ci pomoże?

Co to za czerpanie satysfakcji z takich schizoidalnych motywów, to mnie zastanawia tak po ludzku z ciekawości
  • Odpowiedz
No i jak widzimy coraz więcej ugrupowań sceptycznie nastawionych do obecnej polityki się dostało i mam nadzieję, że będą budować koalicje.

@Amatorro: Koalicje międzypaństwowe i nacjonalizm XD od razu wiesz, że masz do czynienia z jakimś, chciałoby się rzec, gimbusem nasączonym mądrościami z TikToka. Nie, że śmieje się z Ciebie tylko z tamtego autora tej złotej myśli. :D
  • Odpowiedz
no ok i tak wyczekujesz i wyczekujesz?

Jak jebnie nawet, to myślisz, że coś ta wiedza dzień wcześniej ci pomoże?

Co to za czerpanie satysfakcji z takich schizoidalnych motywów, to mnie zastanawia tak po ludzku z ciekawości

@Hadolf_Itler: nie "wyczekuję". Ale dopuszczam taką możliwość.
Dzień wcześniej nic nie pomoże. Ale 20 lat wcześniej? 50 lat? Ja rozumiem, że wam się UE podoba i nie chcecie z niej wychodzić. Ja również
  • Odpowiedz