Wpis z mikrobloga

#tatuaze

Nigdy jakoś nie chodził za mną tatuaż, nawet mama mnie namawiała, zrób sobie, a ja że po co, uważałem, że musi to mieć znaczenie ale w przypływie jakiś refleksji mnie naszło i uważam, że mógłbym mieć jakiegoś wilka.
Bo dla mnie przynajmniej, symbolizuje zasady, silne wartości i kroczenie przez życie własną ścieżką, często samotnie.
Tylko tatuaż wilka to skomplikowana sprawa, i nie może być minimalistyczny, przynajmniej nie znalazłem takich wzorów tylko już level expert. Nawet jakbym chciał mniejszy to wtedy nie uda się zrobić dobrze aby zawrzeć detale.

Co myślicie? ma ktoś z was taki tatuaż?
  • 8
  • Odpowiedz
@r5678: Nie, to nie jest jakaś skomplikowana sprawa ¯\(ツ)/¯ jeśli chodzi ci o to, że chcesz tatuaż realistyczny to poszukaj osoby, która w np twoim mieście zajmuje się tworzeniem tatuaży w takim stylu i do tej osoby zagadaj, jak nie jesteś pewny wzoru to razem możecie stworzyć coś oryginalnego. Jeśli nie chodzi i o realizm no to po prostu szukaj osoby, której styl ci będzie się podobał.
Nie musisz szukać
  • Odpowiedz
@r5678: To jak masz jakieś konkretne pytania w temacie to mogę pomóc, ale najważniejsze to jest to, żebyś to ty sam tego chciał. Nie rób na siłę takich rzeczy, bo mama czy ktoś tam cię na to namawia - jak mama chce tak bardzo to niech sama sobie zrobi zamiast ciebie namawiać. Jak już się ma chociaż jeden to można sobie już potem robić i logo nutelli, ale ten pierwszy
  • Odpowiedz
  • 0
@fuurin: nie nie, mama to mi wspominała o tym miesiące temu, jak właśnie sama zrobiła sobie tatuaż w wieku 63 lat. Pobiła rekord najstarszej osoby w zakładzie w którym robiła :D a tatuażystka była w szoku, bo myślała że ma z 40 parę lat.
Anyway naszła mnie po prostu taka ochota będąc na urlopie, uważam że podobał by mi się, plus jak wspominałem wyżej mialo by to znaczenie, a to
  • Odpowiedz
@r5678: Bez żadnej zapowiedzi lepiej nie chodzić do studia, zwykle tam już wykonują tatuaże więc po prostu im będziesz w pracy przeszkadzać. Jak czujesz potrzebę porozmawiania z tatuażystą na żywo to albo zadzwoń do studia albo zagadaj do knkretnego wybranego tatuażysty na instagramie.
Poprzeglądaj sobie internet, tatuaży z wilkami akurat jest pierdylion, pozapisuj sobie co tam ci się podoba - nawet nie musi być, że całościowo, a jakieś nawet szczegóły
  • Odpowiedz
  • 0
@fuurin: przeglądając różne wzory też właśnie zauważyłem, że można robić różne miksy, temat do głębszego przemyślenia.
Dzięki za link, bardzo przydatny i porady ;)
  • Odpowiedz