Aktywne Wpisy

pearl_jamik +12
Czy tylko ja lubię, jak kobieta jest kobietą sukcesu? Tzn. nie musi być prezesem czy inną milionerką, ale nie mógłbym być z kobietą, której jedynym celem w życiu jest bycie żoną i wychowywanie dzieci. A mam wrażenie, że taki model jest dla wykopków super sexi: mąż zarabia, kobieta gotuje, sprząta, wychowuje mu dzieci. To jest seksi wg was? Jezu, mnie by taka babka zbrzydła po miesiącu, nawet jakby była 10/10. Dla mnie

źródło: m%C5%82oda-kobieta-sukcesu-54413673
Pobierzmam rację?
- tak 38.9% (140)
- nie 61.1% (220)

EnzoMolinari +8
Sytuacja sprzed chwili. Różowa wraca od ginekologa i dzwoni do mnie, że wszystko w porządku. Pan doktor nie znalazł nadżerki. Ja się pytam jaki pan doktor. Przecież ty do kobiety chodzisz. Okazuje się, że nie było lekarki, która zawsze ją bada i w zastępstwie zbadał ją doktorek. No ja p------ę jesteśmy razem od liceum. Zdjąlem jej simlocka i jestem jedynym facetem, który widział ją nago. Autentycznie chce mi się wyć z w--------a.
#bitcoin
@Sabotbg: No czyli ulega inflacji a nie deflacji
Bitcoina nie da się dodrukować, bo jest limit 21 mln a do tego cześć z tych bitcoinow jest nieodwracalnie utracona, czyli następuje deflacja waluty, bo jest jej coraz mniej a więc jej
Na rynku mieszkan tez mamy deflacje wg ciebie?
Idąc Twoim tokiem rozumowania to w Polsce nie mamy inflacji tylko deflację.
Przez ostatnie 4 lata polska złotówka była na potęgę drukowana, więc wzrosła inflacja (oczywiście to tylko jeden z czynników) i za 100 zł możesz kupić mniej a za 1 bitcoina więcej...
Deflacja= wartość waluty drożeje przez jej niedobór
Bitcoin jest deflacyjny bo z każdym halvingiem jest emitowana coraz mniejsza jego ilość.
Popyt na nią rośnie, a podaż maleje, to się nazywa deflacją.
Gdyby był produkowany w coraz większej ilości jak PLN czy USD byłby inflacyjny.
@Sabotbg: xd przecież Ty sam sobie zaprzeczasz. Mówisz ze jest deflacja
Deflacyjność BTC polega na tym, że za tą samą ilość BTC możesz kupić więcej butelek coli. Ze złotówką jest odwrotnie.