Wpis z mikrobloga

• 1
@slimi a co chcesz depilować? To osłabia włosa, najlepeij jak masz ciemne/czarne i dość miękkie. Jak chcesz na gładko to tylko profesjonalny zakład.
  • Odpowiedz
  • 0
@lucasy: Klata, brzuch, pachy, część włosów na twarzy. Mam włosy bardzo ciemne. Chciałem się pozbyć w tym miejscach włosów więc tak na gładko. Samodzielnie będzie trudno to osiągnąć?
  • Odpowiedz
  • 1
@slimi ja się po pół roku poddałem i leży w szafce. Osłabiło trochę włosy, łatwiej było golić, ale tak może z 1/3 przestała rosnąć. Moj różowy też miał dość i poszła na profesjonalną sesję i poszło na gładko. Z tym, że nawet po profesjonalnej trzeba to co kilka lat powtarzać.
  • Odpowiedz
  • 0
@lucasy: Dobra w takim razie jeszcze to przemyślę. Trzeba będzie się przełamać wyjść do ludzi xD

Dziękuję za odpowiedź. :-)
  • Odpowiedz
@slimi: Ja nie mam, mam relacje koleżanek z testów
1. Nie możesz zaznaczać partii które zrobiłaś a zanim możesz ponownie strzelić mija chwila. Na dużych partiach może się to mylić ale generalnie wyrównuje się w trakcie stosowania długo
2. Trochę ręka boli bo jedna noga to 1-2h
3. Najlepiej jak jest ciągle podłączony bo jak jest niepodłączony to dłużej się ładuje przed strzałem
4. Trzeba mieć spory kontrast skóra vs.wlosek bo
  • Odpowiedz
  • 0
@Gorbo2004 nic nowego nie napiszę,może te nowe są lepsze ale podejrzewam że dla bezpieczeństwa są dużo słabsze niż te z gabinetów pro.

Sama depilacja nie boli, jest strzał ciepłem. Strzelasz, przesuwasz delikatnie i znów.

Nadal nie wyciągnąłem tego z szuflady by wrócić do tematu xD
  • Odpowiedz
@lucasy a jak długo utrzymuje się efekt? Rozbieżności cenowe są dość duże.. Np za Braun 7249 trzeba dać €740 a za Braun 71XX już €399 dlatego to dla mnie czarna magia i trochę czasu żeby samemu obczaić pomiędzy tym sponsorowanym gównem
  • Odpowiedz
  • 0
@Gorbo2004 jeśli dobrze pamiętam to po zakończeniu sesji (co trwa chyba ze 2 m-ce) trzeba robić przypominającą co kolejne 2 m-ce. Ale to wszystko sprawia indywidualna.

Co do cen to nie wiem, może jakieś dodatki są typu saszetka czy końcówki do bikini albo coś :)
  • Odpowiedz
@Gorbo2004: Po zrobieniu researchu sama kupiłam IPL. Jestem po trzeciej sesji. Moje spostrzeżenia:
1) Nie warto kupować tanioszki i IPL z mocą mniej niż 6 J/cm2. Nawet są polecane takie za jakieś grosze i niestety jak wchodzisz na stronę to pojawia się typowy kołowrotek rodem z Temu z promocjami xd Takim bym nie ufała. Był też spoko z Remingtona, niestety jest już wycofany i jego cena jest niewiele niższa niż Brauna.
  • Odpowiedz
@Gorbo2004: A i ja robię 12 serii w odstępie tygodniowym. Potem robisz przerwę i teoretycznie jak włoski znikną to możesz robić co 2-3 miesiące.
Generalnie już widzę że powoli te włoski rosną wolniej i słabsze, jestem zadowolona.
Przy błyskach najlepiej nosić okulary z filtrem, zamykać oczy. Przed ZAWSZE musisz się najpierw ogolić tego samego dnia (raz tego nie zrobiłam i było słabiej plus śmierdziało palonymi włosami), omijasz rany i pieprzyki
daddyissues_ - @Gorbo2004: A i ja robię 12 serii w odstępie tygodniowym. Potem robisz...
  • Odpowiedz