Aktywne Wpisy
Witty +133
Czy ktoś już wrzucał tego mistrza #gielda #inwestycje który wczoraj wrzucił 700k USD w #intel po średniej cenie 30.45$ i na ten moment, po 24h ma 30% straty? Tak na pocieszenie, gdybyście myśleli, że macie słaby timing xD
Link do wpisu na reddicie
Link do wpisu na reddicie
Babiarz jaki slalom. Wpakował się z tą Palestyną i już mu się flashbacki pojawiły; musiał manewrować jak Zwolińska na kajaku
#paryz2024
#paryz2024
Nawiązując do tematu Tarczy Wschód. Może coś mi umknęło, ale czy ktoś zadał pytanie, dlaczego ta inicjatywa nie obejmuje również granicy z Ukrainą? Czy jednak obejmuje? Daleko mi do wykopowych ekspertów od militariów, niemniej mam wrażenie, że rozsądnym byłoby wzmocnienie całej zewnętrznej granicy UE/NATO (z oczywistym rozkładem akcentów i priorytetyzacją). Ukraina jest dzisiaj państwem sojuszniczym, ale jutro (nawet jeśli jutro przyjdzie za pięć lat) może nim nie być. Poza tym nawet pomijajac możliwość ataku z Ukrainy w przyszłości, pozostaje kwestia nielegalnego przekraczania granic przez kolejne grupy migrantów. Utrudnienie tego/kanalizowanie ruchu to chyba zawsze na plus, nie?
Tak tylko się zastanawiam, w myśl zasady "przezorny zawsze ubezpieczony".
bo ukraina nas zaatakuje
a bialorus to kraina mlekiem i miodem plynaca
pomjam fakt ze na granicy z Białorusią dzisiaj został zaatakowany nożem na dzidzie żołnierz
swita juz cos w łepetynie panie Ferdku ?