Aktywne Wpisy

capol2 +348

afc85 +210
nie sądziłem że tutejsze prawactwo okaże się jeszcze gorszym nazistowskim szambem niż uważałem do tej pory
usprawiedliwianie, otwarte popieranie i radość z obrzydliwych zbrodni popełnianych przez muzułmańskich terrorystów w #izrael to coś czego nie spodziewałem się nawet po konfederuskich zwyrodnialcach popierających kacapskich zbrodniarzy
muzułmańscy terroryści z dziką radością popełniają bestialskie tortury, gwałty i morderstwa także na dzieciach, a prawctwo się cieszy i bredzi o "zabijaniu okupantów"
IDENTYCZNIE banderowcy usprawiedliwiają zbrodnię wołyńską, że
usprawiedliwianie, otwarte popieranie i radość z obrzydliwych zbrodni popełnianych przez muzułmańskich terrorystów w #izrael to coś czego nie spodziewałem się nawet po konfederuskich zwyrodnialcach popierających kacapskich zbrodniarzy
muzułmańscy terroryści z dziką radością popełniają bestialskie tortury, gwałty i morderstwa także na dzieciach, a prawctwo się cieszy i bredzi o "zabijaniu okupantów"
IDENTYCZNIE banderowcy usprawiedliwiają zbrodnię wołyńską, że

Jeśli masz dość tematów o #android i #windowsphone - scrolluj dalej.
Pewnie Ameryki nie odkryję jak powiem, że obydwa systemy są skierowane do dwóch skrajnie różnych grup użytkowników!
Użytkownicy WP oczekują od smartfona: możliwości wysyłania\odbierania sms, dzwonienia, przeglądania internetu przy pomocy IE, posłuchania muzyki i takich tam - wszystko przy pomocy dedykowanych aplikacji. Poza tym oczekują prostego wyglądu bez zupełnie żadnych wodotrysków. Dzięki temu zyskują faktycznie szybki i stabilny system mobilny.
Ale! Drodzy użytkownicy WP zrozumcie, że są ludzie którzy lubią system skonfigurować wg swoich preferencji i oczekują od niego trochę więcej niż od zwykłego telefonu. Nie podoba mi się domyślna aplikacja do sms\kontaktów? OK, do wyboru mam kilkanaście\dziesiąt (!!!) różnych. Nie podoba mi się powłoka systemowa (launcher)? OK, do wyboru mam również kilkanaście\dziesiąt (!!!) różnych. Nie podoba mi się ekran blokady? OK, mam do wyboru co najmniej kilka aplikacji, z czego do każdej dziesiątki skórek! I tak dalej, i tak dalej...
Zaraz powiecie, że przez to telefon z Androidem uruchamia się 5 minut, a aplikacje się wieszają i wysypują. W większości przypadków to niestety prawda :) Ale dlaczego tak jest? Ano dlatego że taki uzytkownik zwyczajnie nie ogarnia i nie potrafi zadbać o własny system i zachować należytego porządku ;-) W takiej sytuacji najlepszym wyjściem dla niego i jego otoczenia jest faktycznie smartfon z Windows Phonem którego nie zepsuje. Owszem konfiguracja sprzętowa też gra tutaj swoją rolę, ale nie jest prawdą że Android potrzebuje 4 terabajtów pamięci i 8-rdzeniowego procesora. Ale jak kupisz rzęcha za 200zł to też się nie zdziw ;) Jasne że Android nie jest systemem idealnym i ma sporo wad, i tak czy inaczej czasami zdarzają mu się zwiechy, to niestety nieuniknione, ale coś za coś. W moim przypadku telefon zalicza zwiechy raz na miesiąc albo rzadziej, a wcale nie mam topowego smartfona - wręcz przeciwnie - starego jednordzeniowca z 512MB RAM ;-) Wystarczy dbać. Android nie jest systemem dla każdego.
Sam miałem kiedyś smartfona z WP7 (konkretnie HTC Mozart) i z początku byłem mega podjarany - działa zajebiście szybko, ogólnie dobre pierwsze wrażenie. Zainstalowałem kilka aplikacji i... na tym koniec. Praktycznie zerowe możliwości konfiguracji. Brakowało mi wielu aplikacji które dla Androida istnieją w wielu odmianach - nic tylko przeglądać i wybierać. Jedyne co mogłem zmienić to motyw z jasnego na ciemny. No i zamienić miejscami kafelki. Ale spoko, ja nic do tego nie mam ;) ktoś tak lubi, to jego sprawa. Ale niech zrozumie że istnieją bardziej zaawansowani użytkownicy (albo developerzy), którzy wymagają trochę więcej i lubią pokombinować ze swoim systemem, a Android daje takie możliwości ;-)
A moja przygoda z WP po około trzech dniach skończyła się na popularnym portalu aukcyjnym ;D