Twoim błędem jest to, że liczysz na powtarzalność, która na rynku nie występuję.
@Arriva: występuje odkąd powstała giełda w USA. Przyczyn ciągłych wzrostów jest wiele, w tym choćby inflacja USD, ale jak dobrze wiesz, nie tylko.
procentowe są wysoko, więc w teorii powinien pojawić się moment ożywienia gospodarczego i luzowania, ale to tak nie musi być. Może dojść do sytuacji, w której będą luzowane w różnych krajach, ale tak też nie
@michelney: Te wysokie odsetki od długu spełniają kilka i ważnych czynności w gospodarce. Nic tutaj nie dzieje się bez powodu. Ciekawe czy inwestorzy Nikkei też tak mówili ( ͡°͜ʖ͡°) Bardziej ciekawe mnie kiedy i ile to będzie trwało.
@Arriva tak, dostarczają płynności, tym którzy trzymają dług ( ͡°͜ʖ͡°) Nikkei został wydrenowany właśnie przez amerykańskie fundusze. Wiesz, kto wprowadzał derywaty do Japonii? Amerykanie ograli Japonię postanowieniami w plaza i to jest właśnie ta rola na świecie, o której ci mówię. Jedyny scenariusz na upadek USA i w tym ich giełdy, to przegrana z Chinami. Ekonomicznie, czy militarnie. Imo zakończy się to tak jak z Japonią,
Panowie ja od piątku shortuję i nikt ze mną nie shortował?
źródło: nvidia
Pobierz@Arriva: występuje odkąd powstała giełda w USA. Przyczyn ciągłych wzrostów jest wiele, w tym choćby inflacja USD, ale jak dobrze wiesz, nie tylko.
@Arriva: uznajmy, że nie musisz mi tłumaczyć zależności rynku.
Bardziej ciekawe mnie kiedy i ile to będzie trwało.
Nikkei został wydrenowany właśnie przez amerykańskie fundusze. Wiesz, kto wprowadzał derywaty do Japonii?
Amerykanie ograli Japonię postanowieniami w plaza i to jest właśnie ta rola na świecie, o której ci mówię. Jedyny scenariusz na upadek USA i w tym ich giełdy, to przegrana z Chinami. Ekonomicznie, czy militarnie. Imo zakończy się to tak jak z Japonią,