Wpis z mikrobloga

#ukraina #wojna #rosja
https://twitter.com/J_JHelin/status/1793930384893423710?t=_Ia-aFC9259w194l89yKSQ&s=19

„Oleksandr Łytwynenko, szef Rady Bezpieczeństwa Narodowego i Obrony Ukrainy, powiedział Financial Times, że Rosja zwerbowała w zeszłym roku ponad 385 000 żołnierzy”.

Liczba ta stosunkowo dobrze pokrywa się z krążącą wokół liczbą ~ 30 000 miesięcznie.

Oznacza to także, że Rosja najprawdopodobniej będzie w stanie uzupełnić straty w zakresie siły roboczej. Jeśli Rosji uda się to kontynuować, jasne będzie, kto wygra bitwę o siłę roboczą.
konradpra - #ukraina #wojna #rosja
https://twitter.com/JJHelin/status/179393038489342...

źródło: Screenshot_20240524_102821

Pobierz
  • 6
  • Odpowiedz
Oleksandr Łytwynenko, szef Rady Bezpieczeństwa Narodowego i Obrony Ukrainy, powiedział Financial Times, że Rosja zwerbowała w zeszłym roku ponad 385 000 żołnierzy”.

@konradpra: Pisałem kiedyś o tych 30 tysiącach miesięcznie to się dzban @Kempes przywalił, dałem mu źródła do wypowiedzi Budanowa i kogoś tam jeszcze z Ukrainy to porobił kilka fikołków, nazwał mnie onucą i zablokował xD. Mimo że mu nawet pod nos podstawiłem dokładne zdanie o tych 30
  • Odpowiedz
@konradpra: bardzo mnie to cieszy bo jeśli wierzyć statystykom dokładnie tyle mają strat miesięcznie- oznacza to systematyczne i jednostajnie mielenie narodu rosyjskiego. Jeśli tylko ATACMS dostanie zielona światło to straty będą jeszcze wyższe bo nic nie powtrzyma przed waleniem w miejsca koncentracji wojsk pod ukraińską granicą - obecnie Rosjanie są tam kompletnie bezkarni.
  • Odpowiedz
@pablum: myślę że całkiem nieźle im poszło biorąc pod uwagę że atakawali dobrze ufortyfikowanego przeciwnika z kilkukrotną przewagą liczebną.
Swoją drogą 1.5mln miała osiągnąć armia ukraińska do końca '22 teraz to już pewnie ma pod bronią z pięć milionów przy tak niskich stratach.
  • Odpowiedz
  • 0
@pablum: nie wiem skąd masz takie dane stratach, ale przebijasz ze swoimi próbami propagandy nawet wydział propagandy armii ukraińskiej. ¯\(ツ)/¯

Oni w swojej "statystyce" oscylują koło 18k-19k miesięcznie.

Może zaaplikujesz? Nawet tam brakuje aż takiej kreatywnej księgowości. XD

Ps: nawet trollować trzeba umieć. ( ͡° ͡°)
konradpra - @pablum: nie wiem skąd masz takie dane stratach, ale przebijasz ze swoimi...

źródło: static-assets-upload996366972549778903

Pobierz
  • Odpowiedz