Aktywne Wpisy
yourgrandma +42
#wykopoweprzeboje
Zdecydowaliście, że następną kategorią będzie muzyka symfoniczna. Tradycyjnie podawajcie w komentarzach swoje propozycje na utwory do konkursu.
WAŻNA PROŚBA:
Jak chcecie wstawić kilka utworów to błagam nie w postaci listy (nawet z linkami) tylko jako pojedyncze komentarze.
WAŻNA PROŚBA NR 2:
Zdecydowaliście, że następną kategorią będzie muzyka symfoniczna. Tradycyjnie podawajcie w komentarzach swoje propozycje na utwory do konkursu.
WAŻNA PROŚBA:
Jak chcecie wstawić kilka utworów to błagam nie w postaci listy (nawet z linkami) tylko jako pojedyncze komentarze.
WAŻNA PROŚBA NR 2:
Movet +197
Mam wrażenie, że większość osób nie czai o co chodzi z tym położeniem tego filmu stonodze przez #stanowski #kanalzero
Nie chodzi o to, że stano jest propisowy czy nie
Chodzi o to, że Stonoga, z zerową wiarygodnością, wrzuca fejka, który jest łatwy do zweryfikowania, i nikt tego nie weryfikuje z tych wielkich DZIENNIKARZY, POLITYKÓW, AKTYWISTÓW.
Poza tym, ten temat, czy stano jest propisowy czy nie to gówno każdego
Nie chodzi o to, że stano jest propisowy czy nie
Chodzi o to, że Stonoga, z zerową wiarygodnością, wrzuca fejka, który jest łatwy do zweryfikowania, i nikt tego nie weryfikuje z tych wielkich DZIENNIKARZY, POLITYKÓW, AKTYWISTÓW.
Poza tym, ten temat, czy stano jest propisowy czy nie to gówno każdego
Czy on mówi prawdę od 14 minuty? Bo ogólnie długo myślałem nad metodą jaka jest najlepsza do przygotowywania posiłków na cały tydzień i myślałem , ze metoda sous vide jest strzalem w 10, a ten typek mówi, ze po "gotowaniu" sous vide muszę włożyć to do kostek lodu( taka instrukcja też w sumie jest na stronie lidla w przepisie o piersi z kury) jeżeli chcę to poźniej zjeść a w lodowce mogę przechowywać tylko 3 dni? W innym badź razie muszę mrozić. Tak wiec wywraca mi do gory nogami łatwe i proste przygotowywanie metoda sous vide jedzenia na cały tydzień ;/
@Mirkosoft zrób kiedyś post z przygotowania jedzonka SV na 2-3 tygodnie, ja ciągle planuje tak zrobić, ale 3-4 dni to max bo na więcej brakuje mi weny. Dziękuję w imieniu całej braci SV z wykopu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Coś pomyśle, żeby rozpisać SV w kontekście przygotowania jedzenia na dłużej bo cały czas mnie dziwi, że ta metoda nie jest popularna wśród kulturystów, jest wręcz idealna. Dzięki za pomysł i miłe słowa ;)
Dlatego ciekaw jestem jak Ty to robisz żeby coś podpatrzeć, dla mnie przygotowanie obiadów SV na 5 dni jest chyba nawet trudniejsze
Po pasteryzacji ważne jest aby schłodzić w miarę szybko, najlepiej mniej niż 2 godziny.
Tutaj przewodnik od mojego lokalnego regulatora (zakładam że zgodny z normami UE) https://www.fsai.ie/getmedia/c5041d46-8b1f-44d8-b39a-d56d0ae7d5d4/sous-vide-and-food-safety-final.pdf?ext=.pdf
@Mirkosoft: są bakterie które mają przetrwalniki na przykład clostridium botulinum i ich SV nie zabija. Jest to dla mnie po prostu granie w głupie gry żeby wygrać głupie nagrody, skoro można to po prostu zamrozić i odmrozić nawet