Wpis z mikrobloga

@Ogau: Nie, ale jak ktoś z 10 letnim stażem zarabia 7,5k do ręki a rynek będzie wymagał, żeby zapłacić 7k netto na to samo stanowisko nawet dla osoby bez doświadczenia, to nagle nie znaczy, że ten z większym stażem dostanie podwyżkę. Po prostu będzie przepaść w doświadczeniu, ale niekoniecznie w zarobkach.

I nie, nie wystarczy zmienić pracy. Jest masa zawodów, w których zmiana pracy z różnych powodów po prostu nie jest
  • Odpowiedz
Nie, ale jak ktoś z 10 letnim stażem zarabia 7,5k do ręki a rynek będzie wymagał, żeby zapłacić 7k netto na to samo stanowisko nawet dla osoby bez doświadczenia, to nagle nie znaczy, że ten z większym stażem dostanie podwyżkę. Po prostu będzie przepaść w doświadczeniu, ale niekoniecznie w zarobkach.

@MirkobIog: to twoje zdanie, a ja wiem ile zarabia nowy inżynier i ile zarabiam ja i jak bardzo to się zmienia
  • Odpowiedz
@Arbuzlele: chcesz kasy, otwórz firmę. Nie znam ludzi na etacie, którzy mają za dużo kasy, chyba że z IT. A jak coś, to pretensje do Państwa, że wszystko drogie jak w ch*ju i na nic ludzi nie stać.
  • Odpowiedz
@MirkobIog: to twoja filozofia ekonomii jest jakąś anegdotką. Specjaliści jeszcze długo będą cenieni, bo ich brakuje w wielu branżach. To nie jest starszy operator linii, żeby można mu było dać minimalną albo zastąpić Ukraińcem czy Hindusem na pstryknięcie palcem. Ja tam się cieszę, że młodzi wołają więcej (nie myl z podnoszeniem minimalnej) i oby chcieli jeszcze więcej ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz