Aktywne Wpisy
lubie-sernik +650
Strasznie sie połamałem... Jestem na silnych lekach, na początku dawali mi nawet fentanyl. Czekam na operacje która będzie nie wiadomo kiedy.
Trzymajcie kciuki. Kc
Trzymajcie kciuki. Kc
Moseva +133
Kurde Mireczki, jestem tu 10 lat i pierwszy raz w życiu mam bordo ¯\(ツ)/¯
Co teraz? Zrywać z chłopakiem? Przechodzić na NEET?
#bordo
Co teraz? Zrywać z chłopakiem? Przechodzić na NEET?
#bordo
#ukraina #polska #rumunia #czechy #wojna #geopolityka #atom #wojsko #wojskopolskie
Zarówno Francja, jak i Pakistan oraz Indie, każdy z osobna, skonstruowali atomówki, i to mocniejsze niż o których ja wspominam, i nikt nic nie powiedział. Tym bardziej nikt by nic nie powiedział atomowej koalicji 4 prężnych państw.
@Adamfabiarz: XD W momencie kiedy Polska sama czy w koalicji z takimi potęgami jak Rumunia zacznie rozwijać wojskowy program nuklearny "coś" powiedzą dosłownie wszyscy. Bo nie jest to, delikatnie mówiąc, w interesie ani USA, ani Rosji ani Chin.
Już pomijam to, że trzeba mieć technologię, a nikt się nią z nami nie podzieli, trzeba mieć środki przenoszenia, trzeba
@Grooveer Zarówno Indie jak i Pakistan to kraje trzeciego świata, a w latach gdy rozwijały te programy były jeszcze bardziej zaniedbanymi krajami, oraz istniały na mapach świata od stosunkowo niedawna. Zresztą
Czytając ten fragment widać, że masz zerowe pojęcie o świecie xD Żadne z tych państw nic nie skonstruowało, tylko dostało atomówki w kontekście pewnych okoliczności podczas "dzikich" czasów. Aktualnie NATO nigdy nam
NATO to jest sojusz obronny, i nie ma nic do decydowania odnośnie programów atomowych krajów członkowskich. Poza tym nie licząc może Niemców, to większość opinii publicznej krajów NATO przywitałaby z zadowoleniem posiadanie ograniczonego arsenału atomowego przez kraje wschodniej flanki NATO, a także przez bohaterską Ukrainę
Powiedz mi prosze, jakie panstwo z EU uzyskalo progam atomowy poza Fr, Uk? Nawet Włochy nie dostały, dostały najpoteżniejsze i wpływowe kraje w EU, z którymi nie mamy co sie porownywac.
A jeśli chodzi o Italię, to akurat myśleli aby uzyskać atomówki, ale jednak z tego zrezygnowali. W pewnym momencie także Szwajcaria była na drodze do uzyskania głowic jądrowych.
Dlaczego? Wystarczy spojrzec na Niemcy,
Niemcy to była III Rzesza, więc nie porównuj Polski z Ukrainą, Czechami i Rumunią do sytuacji Niemiec. USA rozpoczęło swój program nuklearny właśnie po to, aby zdobyć b--ń
Niemcy to Niemcy a nie 3 Rzesza, od 2 wojny swiatoej minelo 70 lat i Niemcy nie maj dalej broni nuklearnej, mimo, ze sa swiatowa potega.
@Grooveer: nie szkodzi, adam jeździ fapią