Wpis z mikrobloga

Memcen w każdym wywiadzie gadał że najlepiej jakby to sektor prywatny finansował. Czemu głos zabierasz jak nie wiesz?

@mocarny_knur: Najlepiej? No to niech finansuje i buduje. Co do tego ma niby Tusk?

Państwo było głównym inwestorem przez spółkę CPK i inne spółki, ale to podmioty prywatne, zagraniczne miały się dołożyć ...Rola państwa jako głównego udziałowca jest istotna z powodu strategicznej roli takiego lotniska i całego projektu, wielokrotnie było podnoszone, że duże
  • Odpowiedz
  • 0
A wiec mówisz, że komunizm mocno w tobie i Memcwele siedzi. Co ja na to poradzę.

@Dragonan: ze co? nie rozumiem do czego się odnosisz
nie jestem za finansowaniem takich projektów 100% z państwa (własnie z uwagi na strategiczną rolę takich inwestyci aby państwo mogło kontrolować takie inwestycje w kryzysowych momentach) ale nie jestem za oddaniem 100% innwestycji i finansowania podmiotom prywatnym bo może się okazać że podobnie jak inwestycjami w
  • Odpowiedz
Zmieniłbym dane na Mateusz Morawiecki i dał jego twarz i nie byłoby widać różnicy.

@d4wid: Różnica jest taka że Morawiecki forsował CPK, a Tusk go ora. Fajni ci fajno-polacy tacy nie za inteligentni
  • Odpowiedz
  • 3
@d4wid: Różnica jest taka że Morawiecki forsował CPK, a Tusk go ora. Fajni ci fajno-polacy tacy nie za inteligentni

@KochanekAdmina: no mądry to ty nie jesteś, jak nie zrozumiałeś tak prostej treści posta. Ale czego się spodziewać po wykopku z głównej co pisze "fajnopolacy"
  • Odpowiedz
@Dragonan:

Ale zaraz, zaraz. Dlaczego CPK ma wybudować państwo?

Jeszcze należy przypomnieć, że Mentzen stanowczo mówił, że państwo nie potrafi budować mieszkań. Jak rozumiem megalotniska łatwiejsze ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz