Wpis z mikrobloga

2 lata temu przeszedłem na stałe oprocentowanie 5%
zrobiłem sobie wykresik jak wygląda moje oprocentowanie w porównaniu z tym, gdybym został na zmiennym
wprawne oko zauważy, że już na początku pomarańczowa linia jest trochę nad niebieską

zgadza się, od momentu złożenia wniosku o zmianę oprocentowania na stałe, do momentu podpisania aneksu, stupki urosły na tyle, że od samego początku moje stałe oprocentowanie było ciut niższe od zmiennego (5.02%)

przez te 2 lata jestem już na samych ratach i spłaconym kapitale do przodu kilkanaście tysięcy złotych
do tego coś czego nie da się wycenić: spokój ducha i oglądanie stand upów glapy z popcornem, zamiast z płaczem

to dopiero 2 z 5 lat, także pomarańczowa linia może spaść poniżej niebieskiej. będę was oczywiście informował, sukskrybujcie mój kanał i dawajcie łapki w gurę.

po upływie 5 lat policzę dokładnie ile zaoszczędziłem lub straciłem, uwzględniając też to, że zamiast nadpłat kupuję obligacje, które wciąż dają mi lepszy zwrot od nadpłacania

PS z wykresu są wycięte miesiące, kiedy brałem wakacje kredytowe, dlatego czasami linie przybierają ostrzejsze kąty

#kredythipoteczny
powodzenia - 2 lata temu przeszedłem na stałe oprocentowanie 5%
zrobiłem sobie wykres...

źródło: stałe zmienne

Pobierz
  • 2
  • Odpowiedz