Wpis z mikrobloga

Prepering, o tym jak przechowywać żywność?

Wojna za wschodnią granica, wojna na bliskim wschodzie, pobory do wojska - jednym słowem żyjemy w ciekawych czasach. A na ciekawe czasy warto być przygotowanym. Jedna z fundamentalnych kwestii to przechowywanie żywności. Żywność na ciężkie czasu musi mieć kilka cech:
- może stać w naszej piwnicy na półce latami a jednocześnie jest pozbawiona konserwantów i chemicznych dodatków
- łatwo i szybko można ją przygotować
- jest lekka i łatwo ją spakować do plecaka lub bagażnika samochodu w razie ucieczki
- ma odpowiednie składniki odżywcze
- mimo wszystko dobrze aby była po prostu smaczna

Spotkaliśmy się z osobami które robią zapasy mąki, ryżu lub makaronu. Naszym zdaniem to nietrafiony pomysł.Gotowanie makaronu lub ryżu to proces dość długi. Po gotowaniu trzeba jeszcze go odcedzić. Pozostanie kwestia z czym zjeść ten makaron lub ryż? A co zrobić z samej mąki? Jasne można jeść podpłomyki. Poza tym nie wyobrażam sobie ucieczki z dziesięcioma kilogramami mąki w plecaku.
Dlatego mamy coś lepszego...
Gotowe dania liofilizowane to pełnowartościowa żywność która została w procesie produkcji pozbawiona wody. Żywność taka zachowuje składniki odżywcze oraz smak. Proces przygotowania polega na dolaniu wrzątku - to wszystko. Żywność taka się nie psuje. W naszej ofercie mamy liofilizaty firmy Tactical Foodpack z datą przydatności 2030 rok! Są to gotowe dania o niskiej wadze - średnio jeden posiłek ma około 100 gramów! Bez problemu w jednym plecaku jesteś w stanie zmieścić racje żywnościowe na cały miesiąc!

Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą dań liofilizowanych: https://9c.pl/turystyka/liofilizaty/?q=Marka-Tactical+Foodpack


#wojna #liofilizat #turystyka #preppers #prepersi #zywnosc
9c_pl - Prepering, o tym jak przechowywać żywność?

Wojna za wschodnią granica, wojna...

źródło: Tactical_foodpack_chicken_and_rice_best_outdoor_food

Pobierz
  • 3
  • Odpowiedz