Aktywne Wpisy
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
PucziMMA +10
tl;dr
Mirki, na początku września 2023 kupiłem auto u handlarza sprowadzającego z Niemiec. Ja jestem laikiem i mógłbym coś przeoczyć, ale było ze mną dwóch kumpli - jeden mechanik, drugi fan motoryzacji, obaj podjarani faktem oglądania auta.
Audi A4 z roku 2005, "bez rdzy", choć i tak byłem pewny, że parę rzeczy będzie do naprawy - przez 8 miesięcy, poza rozrządem wymieniłem m.in. turbo, xenony, klocki hamulcowe. Ok, norma. Ale byłem parę
Mirki, na początku września 2023 kupiłem auto u handlarza sprowadzającego z Niemiec. Ja jestem laikiem i mógłbym coś przeoczyć, ale było ze mną dwóch kumpli - jeden mechanik, drugi fan motoryzacji, obaj podjarani faktem oglądania auta.
Audi A4 z roku 2005, "bez rdzy", choć i tak byłem pewny, że parę rzeczy będzie do naprawy - przez 8 miesięcy, poza rozrządem wymieniłem m.in. turbo, xenony, klocki hamulcowe. Ok, norma. Ale byłem parę
Warto tu przypomnieć sprawę z 2005 roku. Wtedy to 13 letnia dziewczynka, Iman al-Hams, została postrzelona 17 razy z bliskiej odległości. Z nagrań między izraelskimi żołnierzami, które były dowodem w sprawie, wynika, że początkowo została zidentyfikowana jako osoba niestanowiąca zagrożenie. Mimo to Capt R strzelił jej dwukrotnie z głowę, a potem poprawił jeszcze serią w plecy.
https://www.theguardian.com/world/2005/nov/16/israel2
Żołnierz który strzelał został uniewinniony
Jest to bardzo dawna sprawa. Ale pokazuje, że od lat panuje tam ciche przyzwolenie na dokonywanie mordów. Żołnierze za strzelanie do dzieci, kobiet, inwalidów czy lekarzy są uniewinniani i normalnie wracają do służby.
#izrael #palestyna