Aktywne Wpisy
Linnior88 +44
Ej czy ktoś z was pamięta te granulowane herbaty owocowe ? Mi się dopiero teraz przypomniało, że kiedyś coś takiego było i mama czasem mi kupowała do picia
Chociaż pamiętam że tamta co piłam była malinowa (najlepsze że to było tak dawno że ja myślałam że to sobie wymyśliłam i tego nie było )
Chociaż pamiętam że tamta co piłam była malinowa (najlepsze że to było tak dawno że ja myślałam że to sobie wymyśliłam i tego nie było )
Runaway28 +75
Co takiego jest w Januszu Korwin-Mikke? Może chodzi o te wypowiedzi o...
1. Cytrynach, rosnących w średniowiecznej Grenlandii (podczas gdy grenlandzka pokrywa lodowa ma co najmniej 400 do 800 000 lat, a zieleń w nazwie nadanej w średniowieczu była jedynie strategią promocyjną założyciela normandzkich osad Eryka Rudego, który chciał w ten sposób przyciągnąć więcej osadników.
2. Debilach, którzy nie powinni grać w szachy, będące grą wymagającą myślenia, zarezerwowaną wyłącznie dla wyższych sfer intelektualnych. (nawet jeśli to prawda, choć się z tym nie zgodzę bo każdy ma prawo grać w co tylko zechce, to takich argumentów nie powinno się używać w publicznych dyskusjach, szczególnie jako polityk i zwłaszcza gdy debata jest rejestrowana na żywo i publikowana w mediach, słowo: „debil” było kiedyś określeniem medycznym na pacjenta upośledzonego w stopniu lekkim, imbecyl w stopniu umiarkowanym, zaś idiota w stopniu ciężkim, ale obecnie są to wyrazy obraźliwe nacechowane pejoratywnie i posługiwanie się nimi w argumentacji politycznej nigdy nie stawia nas na wygranej pozycji i nie kreuje naszego wizerunku na godny zaufania, czyniąc niepoważnym lub mówiąc wprost wulgarnym i chamskim), a dokładny cytat brzmiał następująco:„Można się tylko cieszyć, że inwalidzi też organizują zawody. Ze sportem nie ma to jednak wiele wspólnego - równie dobrze można by organizować zawody w szachy dla debili.”
3. Tym, że w Anglii, Niemczech i Polsce panuje ustrój komunistyczny, podczas gdy jest to zwyczajna socjaldemokracja i korporacjonizm.
4. Tym, że więźniowie obozów koncentracyjnych pracowali na umowy o pracę.
5. Tym, że liberałowie stanowią: „prawdziwą prawicę” na klasycznej, dychotomicznej osi politycznej.
6. Częstym wspominaniu o pewnym malarzu z Austrii, jak choćby: Trzy razy niższych podatkach za czasów III rzeszy Adolfa Hitlera, który rzekomo zorganizował pierwszą paraolimpiadę i absolutnie nic nie wiedział o holokauście, bo nie ma na to żadnych udokumentowanych, namacalnych dowodów, co jest totalną bzdurą, ponieważ Hitler zdecydowaną większość swoich rozkazów wygłaszał w formie zwerbalizowanej, bez dokumentacji, a bardzo często wspominał o konieczności wymordowania niearyjskiej, wręcz: „podludzkiej” rasy Żydów, podobnie mówili jego generałowie i dowódcy między innymi: Joseph Goebbels i Heinrich Himler, czytając dzieła Fryderyka Nietzschego, który w rzeczywistości brzydził się niemieckim nacjonalizmem, naciągnęli jego ideę nadczłowieka do ideologii nazistowskiej, tworząc kult narodu wybranego przez przeznaczenie, z natury wyższego, któremu pisane jest podbić świat, stworzyć wielkie imperium i właściwie nic takiego nie mogło się dokonać bez jego wiedzy, a stopa opodatkowania wynosiła jakieś 33 procent, przy czym pominął wiele ważnych czynników jak choćby wskaźnik inflacji pieniądza w porównaniu do obecnego, kwotę wolną od podatku, itp., zaś pierwszą paraolimpiadę zorganizowali w 1948 roku brytyjscy inwalidzi, weterani drugiej wojny światowej. Na dodatek twierdził, że wspominając o postaci Hitlera, co zdarza mu się nagminnie i za co jest słusznie besztany, przyczynia się do wzrostu poparcia jego partii, podczas gdy (co pokazuje praktyka) jest zupełnie na odwrót.
7. Zmyślonych cytatach różnych znanych ludzi jak choćby w słynnym przypadku: „rurkowców.”
8. Wywyższaniu poziomu swojego wykształcenia nad innymi dziedzinami nauki, choćby twierdząc że z uwagi na fakt że jest cybernetykiem, potrafi zawrzeć obszerne traktaty ekonomistów w bardziej zwięzłej i przystępnej formie na kilku kartkach formatu a4,
9. Tych nacechowanych homofobią (vide stworzony przez niego podział na : homosiów i: „tfu gejów”) i rasizmem (vide:„Do murzynki nie mogłem się przemóc”).
10. Tezie o -2 wzroście gospodarczym w Niemczech, (gdzie w rzeczywistości wzrost wahał się w granicach 0,5 do 1%, co podobnie jak PKB per capita również nie jest reprezentatywnym miernikiem potęgi gospodarczej, bo po pierwsze oznacza wzrost gospodarczy państwa, a nie dobrobytu samych obywateli, a po drugie pomija się tutaj wiele ważnych kwestii, jak inflacja pieniądza i jego siła nabywcza, poziom bezrobocia, występowanie surowców naturalnych, imigracja, wysokość płac, kwota wolna od podatku, regulacje zawodów, ilość urzędników zatrudnionych w sektorze publicznym i wiele innych),
11. Feminazizmie jako ostrej formie feminizmu.
12. Tym, że nawet najgorsza matka jest rzekomo lepsza niż dom dziecka (Katarzyna Waśniewska, znana też jako matka małej Madzi z Sosnowca zapewne jest na to idealnym przykładem).
13. Wyzywaniu potencjalnych wyborców (wszystkich tych, którzy go nie rozumieją lub krytykują jego działalność) od: lewaków, debili, idiotów i kretynów.
14. Społeczeństwie patriarchalnym z wyraźną męską dominacją i dyskryminacją kobiet, co jest zacofaniem do poziomu człowieka pierwotnego, równego królestwu zwierząt, gdzie samiec alfa jako przewodnik stada stanowi głowę nie tylko rodziny ale i społeczeństwa, stojąc na jego czele jako najważniejsza jednostka, a tymczasem kobiety nie mają nic do powiedzenia.
15. Kobietach, które są z natury gorsze od mężczyzn, (z których większość była wielkimi myślicielami, wynalazcami i odkrywcami), mają od nich niższy iloraz inteligencji, a najlepiej nie powinny mieć prawa głosu podczas wyborów niczym sprzed nadania im praw człowieka ani spełniać się zawodowo pracując, tylko przez całe dnie pozostawać w swoich domach, opiekować się dziećmi, sprzątać i gotować, należąc do męża, czyli być swego rodzaju niewolnicami i „kurami domowymi,” bo rzekomo taka jest ich rola społeczna przy utrzymaniu ciągłości instytucji rodziny jako naturalnej komórki społecznej, a wszelkie sprzeczne z tą tezy stają się automatycznie feministyczną propagandą. Dokładne cytaty brzmią następująco:„Kobiety nie mogą być zbyt inteligentne – dba o to mechanizm Ewolucji Naturalnej. Inteligentna istota nie wytrzymałaby przebywania przez dłużej niż godzinę dziennie z paplającym dzieckiem! Dlatego właśnie (i nie tylko dlatego) mężczyźni nie lubią wiązać się z kobietami inteligentnymi: instynktownie chcą, by ich dzieci miały dobrą opiekę.” oraz„Chciałbym odebrać prawo wyborcze wielu osobom, nie tylko kobietom.”
16. Mitycznych: „rurkowcach,” rzekomo żyjących na dnie rowu mariańskiego, (podczas gdy Stanisław Lem w powieści pod tytułem: „Obok Magellana” pisał o stworzeniach, zwanych promienicami, a dokładny cytat wyglądał następująco: „W oceanie, w wapiennych skorupkach, żyją sobie malutkie stworzonka - promienice, po dziś dzień nie zmieniły się od siedmiuset milionów lat. To są najostrożniejsze stworzenia na świecie.”)
17. Nieszkodliwości lekkiej pedofilii, która podobno „nie jest szkodliwa społecznie z uwagi na to, że rozbudza kobiecość,” a dokładny cytat brzmiał następująco:„W tym przypadku umorzenie sprawy nastąpiło nie dlatego, że lekka pedofilia nie jest szkodliwa społecznie, lecz dlatego, że jest to ksiądz. Co, oczywiście, antyklerykałowie wyciągną jako argument, że Kościół w Polsce stoi ponad prawem.”
18. podboju i kolonizacji Marsa przez Polaków w krótkiej perspektywie czasowej wyłącznie wyłącznie przy założeniu zniesienia podatków dochodowych i przymusu emerytalnego.
19. Niepożądanym widoku niepełnosprawnych na publicznej paraolimpiadzie, jako promowaniu w sporcie kalectwa, choroby i słabości zamiast siły, piękna i zdrowia, a dokładny cytat brzmiał następująco:„Kiedy kobieta ma pryszcz na twarzy stara się nie wychodzić z mieszkania, podobnie z inwalidami.”
20. Kierowaniu się zasadą legalizmu wobec postanowień nielegalnie tworzonego rządu i władz PRL’u (w tym o usprawiedliwianiu polityki Czesława Kiszczaka i Wojciecha Jaruzelskiego).
21. Kłamstwach w sprawie rzekomego polecenia by nie pokazywały go mainstreamowe media reżimowe, podczas gdy w rzeczywistości pojawia się tam bardzo często (praktycznie co kilka dni).
22. Podszywaniu się pod antyfeministkę, ukrywając się pod fikcyjną tożsamością niejakiej Barbary Bounafiori i pisania w jej imieniu do tygodnika: „Najwyższy Czas,” w celu wzmocnienia i wsparcia swoich poglądów antyfeministycznych, co ukazuje jedynie brak wiary w ich skuteczność, jasność, słuszność i prawdziwość.
23. Przedmiotowym traktowaniu dzieci w przekonaniu że są one rzekomo: „własnością” swoich rodziców i co za tym idzie muszą być skazane na przymusową solidarność międzypokoleniową i utrzymywanie ich na starość (gdyby rzeczywiście nią były, przy założeniu niezmiennego prawa własności, to rodzice równie dobrze mogliby je poćwiartować i zjeść, albo sprzedać komuś innemu w roli niewolników).
24. Popieraniu rozjeżdżania czołgami i strzelania z broni maszynowej do protestujących studentów na placu Tiananmen, ku czci zmarłego sekretarza generalnego Komunistycznej Partii Chin.
25. Twierdzeniu, że po setkach lat istnienia nasza cywilizacja w tajemniczy sposób nagle upadnie z uwagi na poglądy i idee wnoszone w życie przez ugrupowania rządzące i kilku oświeconych ideologów, itp.?
26. Autorytarnym zamordyzmie przemycanym pod płaszczykiem pozornej wolnościowości, przejawiającym się marzeniami o monarchistycznej władzy absolutnej i siłowym jej przejęciu poprzez pucz wojskowy przy użyciu czołgów (podczas gdy narzucenie innym swoich poglądów siłą dalece rozmija się z pojęciem dobrowolności i jest samo-zaprzeczeniem prowadzącym do poważnej hipokryzji).
27. O tym, że kobiety przejmują poglądy z nasieniem mężczyzny, a dokładny cytat wyglądał następująco: „Kobieta przesiąka poglądami człowieka, z którym sypia. Ostatecznie Natura czy Bóg - nie będziemy się spierać nie po to tak skonstruował mężczyzn, by setki tysięcy plemników się marnowały; wnikają one w ciało kobiety i przerabiają ją na obraz i podobieństwo mężczyzny, do którego ona należy.”
28. Tym, że on w przeciwieństwie do księdza jest katolikiem.
29. O permanentnym fałszowaniu wyborów podczas liczenia głosów przez tak zwane:„ruskie serwery," które stale uniemożliwiają jego partii zwycięstwo.
30. Obietnicy, która okazała się być kolejnym kłamstwem, że jeśli przegra wybory w roku 2011, to na dobre zakończy swoją karierę polityczną, a dokładny cytat wyglądał następująco: „Jeśli w jesiennych wyborach parlamentarnych moje ugrupowanie zdobędzie mniej niż 3 procent głosów, to wycofam się z polityki,” a jego ugrupowanie uzyskało wówczas zaledwie: 1,1% (a dokładniej 1,06%, co leży w granicach błędu statystycznego), otrzymując 151 837 głosów przy frekwencji wyborczej, wynoszącej zaledwie: 48,92% (w przybliżeniu 49%, z czego głosy nieważne stanowiły aż 4,5%, co pozostawia nam jedynie 44,5% ważnych głosów) więc nawet jego wynik ponad 200 000 fanów na portalu społecznościowym: facebook.com, który został odebrany jako sukces lidera partii (pomijając fakt że niektórzy spośród nich są jeszcze niepełnoletni) na dzień dzisiejszy nie zapewniłoby mu o wiele lepszego winiku.
31. O zabarwieniu antysemickim, a dokładny cytat brzmiał następująco: „Żydostwo w gettach będzie się miało znakomicie. Na zewnątrz lekki antysemityzm - ot, akurat taki, aby zniechęcić młodych żydów do wychodzenia z getta. Czasem może kogoś zdzielą kijem przez plecy - i tyle.”
32. Tym, że „W monarchii tylko król ma prawo głosu, reszta wykonuje rozkazy.” Co jedynie dowodzi, że ten człowiek nie ma nawet elementarnej wiedzy na temat ustrojów politycznych ani samej historii dziejów ludzkości i w jego pamięci nie pozostało zbyt wiele wartościowych treści z niewątpliwie wielu przeczytanych książek na ten temat, które warto byłoby przekartkować raz jeszcze dla uzupełnienia wiadomości.
33. Tym, że Białoruś jest„wolnym światem,” wyłącznie z uwagi na możliwość przemycania stamtąd żarówek, które są wycofane z obiegu na terenie Unii Europejskiej (podczas gdy plasuje się ona na 150 miejscu na ponad 180 notowanych w rankingu wolności gospodarczej według Heritage Foundation w roku 2014).
https://www.youtube.com/watch?v=nDe_UYVJInY#t=508
@Wandsbeker: Zapinanie się pasami nie dotyczy tylko Ciebie. W razie wypadku Twoje ciało stanowi zagrożenie dla innych ludzi.
@spatsi: każdy kierowca ma prawo wymóc od pasażera siedzącego z tyłu zapięcie pasów. Ja np. nie czuję takiej potrzeby aby ktoś kto jedzie ze mną samochodem zapinał pasy. Jego sprawa.
@spatsi: ile było takich przypadków łącznie?
Trzeba zdać sobie sprawę że prowadzenie samochodu
@Wandsbeker: Nie wiem, szukałem kiedyś danych na ten temat, ale bezskutecznie, więc można założyć, że niewiele. Chodzi mi tylko o obalenie tezy, jakoby zapinanie pasów było tylko i wyłącznie sprawą zapinającego.
@Wandsbeker: Takie sytuacje też są śmiesznie rzadkie :P
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
@fredo: przeczytałem do tego podpunktu z grubsza i już wiem, że mieszasz prawdy, półprawdy i kłamstwa. Jeśli chcesz rzeczowo porozmawiać to nie wyrywaj zdań z kontekstu i nie interpretuj fragmentów wypowiedzi. Po prostu cytuj. Tym wpisem nie udowadniasz niczego.