Aktywne Wpisy
JavierDaY +30
Jak sobie radzicie z różowymi, które wiecznie chcą gdzieś latać, byliśmy w tym roku na urlopie 10 dni w turcji, planujemy w lipcu do włoch na 5 dni, a ta jeszcze mnie gdzieś chce wyciągnąć. Latanie samolotem to dla mnie najgorsze przeżycie, latam na lekach uspokajających, po których spie z dwie doby, bardziej męczę się, bo budzę się często i ciągle jestem w pół śnie. Tłumacze jej jak to wygląda, ze nie
krytyk1205 +40
Robert Lewandowski u Moniki Olejnik o tanecznej pasji żony
"Jak się okazuje Robert Lewandowski nie ma problemu ani z pasją żony, ani z samym tańcem. - Ja sam zacząłem tańczyć, ja lubię tańczyć, nie mam problemu z tańcem. Od wielu lat na parkiecie potrafiłem tańczyć. Nawet jak Ania zaczęła tańczyć, to też razem z Anią tańczyłem - wyznał Monice Olejnik.
Piłkarz podkreśla jednak, że w Hiszpanii, gdzie obecnie mieszkają, podejście do tańca
"Jak się okazuje Robert Lewandowski nie ma problemu ani z pasją żony, ani z samym tańcem. - Ja sam zacząłem tańczyć, ja lubię tańczyć, nie mam problemu z tańcem. Od wielu lat na parkiecie potrafiłem tańczyć. Nawet jak Ania zaczęła tańczyć, to też razem z Anią tańczyłem - wyznał Monice Olejnik.
Piłkarz podkreśla jednak, że w Hiszpanii, gdzie obecnie mieszkają, podejście do tańca
Pamiętajcie drogie prole, że marża developera jest niska, bo to co sie podaje to jest brutto.
Trzeba to podzielić na 5 lat i odjąć uśrednioną liczbę obrotów kuli ziemskiej w zeszłym stuleciu.
Za to jak obliczamy dostępność cenowa mieszkań, to śmiało możemy korzystać z zarobków brutto!
- Nie trzeba ani doliczać rosnących kosztów zycia
- Nie trzeba uwzględnić faktu że mieszkania zdrożały 3-4 razy, a próg praktycznie stoi w miejscu i co innego było zarobić 100 tys rocznie przy progu 85 tysięcy i kupić mieszkanie za 300 tysięcy, a co innego zarobić 200 tysięcy rocznie przy progu 120 tysięcy i jeszcze być ruchanym na składce zdrowotnej przy mieszkaniach za 800+ tysięcy złotych
- Nie trzeba uwzględniać tutaj zarobku netto nic a nic
- nie trzeba brać też pod uwagę, że mieszkanie głównie kupuje się na kredyt, a rata wzrosła przynajmniej dwukrotnie.
Jak jest tak cudownie to czemu nikt prawie znowu nie kupuje :). Może w takim razie ten kredyt 0% nie potrzebny skoro można kupić tyle samo :)
B2B też mocno opodatkowane.
Zakładasz działalność,.szukasz klienta.
Wystawiasz fakturę na 30k plus VAT.
No dobra - klient płaci VAT, ale i tak leci przelew do skarbówki na +6k z hakiem.
Płacisz od tego na liniowce 5500+ podatku
ZUS i zdrowotna to będzie koło 3k
I zostaje koło 20k - czyli w sam raz na jeden metr mieszkania - poda warunkiem że nic nie wydasz xDDD
Do budżetu co miesiąc wkładasz 15k,
Ceny mieszkań i tak są wysokie, ale porównanie z Francją i euro to chyba żart. 20k pln a 20k eur to fundamentalnie różne kwoty.
W żadnym innym kraju Europy zachodniej też nie bije się po plecach tak wysokimi podatkami ludzi ktorzy nie są de facto klasa średnia.
U nas na CITO trzeba ruszyć drugi próg na jakieś 250 tysięcy minimum ( ͡º ͜ʖ͡º)
Problem w tym że nikt tego nie zrobi, a lewica która udaje przyjaciela UoPiarzy sama chętnie by im #!$%@?ła 40 procent na drugim progu