Aktywne Wpisy
lignocainum +46
Znalezienie chłopa koło 30, to jest dopiero wyzwanie. Jestem dentystką, mam własną dzielność, samochód, bez żadnego bobasa. Nie chcę nikogo utrzymywać, nie chcę też żeby ktoś mi za coś płacił. Sama jestem introwertykiem i potrzebuje kogoś podobnego z kim będę mogła wyjść do kina, pojechać na wakacje albo pograć w gry. Lubie uczyć się języków, chodzę na zajęcia z koreańskiego. Nie jestem zdesperowana, nie szukam chada, potrzebuje tylko towarzysza z jakimś sensownym
wykop +23
📣 Widok multimedialny powraca! 📣
Kiedy wczoraj wspominaliśmy o przerwie technicznej, wielu z Was trafnie przewidziało, że jest to spowodowane wdrożeniem widoku multimedialnego – i nie pomyliliście się! 🎉
Wsłuchaliśmy się w Wasze uwagi i przywróciliśmy widok multimedialny – nie tylko na mikroblogu, ale także w tagach! Dzięki temu odkrywanie serwisu ze śmiesznymi obrazkami ( ͡º ͜ʖ͡º) będzie prostsze i przyjemniejsze. Zadbaliśmy o to, aby przełączanie się między widokami było
Kiedy wczoraj wspominaliśmy o przerwie technicznej, wielu z Was trafnie przewidziało, że jest to spowodowane wdrożeniem widoku multimedialnego – i nie pomyliliście się! 🎉
Wsłuchaliśmy się w Wasze uwagi i przywróciliśmy widok multimedialny – nie tylko na mikroblogu, ale także w tagach! Dzięki temu odkrywanie serwisu ze śmiesznymi obrazkami ( ͡º ͜ʖ͡º) będzie prostsze i przyjemniejsze. Zadbaliśmy o to, aby przełączanie się między widokami było
#krakow #canard
@78702318667314 @kone
@StrasznyJanusz: Wiedziałem, że taki debil się tu pojawi :D Jechałeś tamtędy? Tam jest ograniczenie 70 km/h, zgodnie z przepisami tyle jadę i nagle światło zmienia się na żółte, ciężko jest z takiej prędkości wyhamować do zera nie stwarzając zagrożenia, bo ludzie nie trzymają bezpiecznego odstępu, szczególnie w mieście, gdy ktoś co chwile wbija się na pas. Druga kwestia to wjeżdżanie ZGODNIE Z PRZEPISAMI
@demimka: Jak to nie? W Nowym Sączu aż prezydent nagrał film o tym, a teraz w ogóle zdecydował o wyłączeniu tej strzałki, bo była lawina mandatów i ITD ich nie anulowało: https://gazetakrakowska.pl/nowy-sacz-bedzie-mniej-mandatow-ale-wiecej-korkow-zielona-strzalka-na-rondzie-solidarnosci-wylaczona/ar/c4-18334537
No ale jeśli nie potraficie jeździć to bez kitu należą sięamdaty, albo faktycznie z------------e na około xd
@DJRuraWydechowa: No tylko wiesz, że na samym skrzyżowaniu obowiązuje Cie już 50km/h, bo 70 kończy się na jego początku. Więc zgodnie z tym powinienes przed skrzyżowaniem już zmniejszyć prędkosć do conajmniej 50km/h.
ograniczenie nie definiuje prędkości z która masz sie poruszać, a jedynie dopuszczalną maksymalną.
W ustawie o ruchu drogowym istnieje również pojęcie 'szczególnej ostrożności' i tak wiem jest to bardzo szerokie pojęcie ale jak nic się to idealnie nadaje, dojazd do skrzyżowania jest wylistowany.
Jak sam słusznie zauważyłeś jazda w mieście jest jaka jest, w kwestii hamowania nie jest to specjalnie twój problem, w kwestii
@murdoc: A później takie osoby nazwiesz zawalidrogami, niedzielnymi kierowcami itp.
Chodzi mi o to, że to nie jest system poprawiający bezpieczeństwo, tylko jawne wyłudzanie pieniędzy.
A co poniektórzy tutaj jeszcze tego bronią i uważają, że osoby, które się z tym nie zgadzają nie umieją jeździć XD
wykop.pl, to wspaniały portal :D
@StrasznyJanusz: Oho, kolega z braży IT widzę :D
Jak złe zaznaczył formę opodatkowania zakładając JDG to po roku też krzyczał że kabany US nie daje mu żyć i każe płacić ;)
Myślę że byście się dogadali
@DJRuraWydechowa: Taaaaa, "wszyscy tak jeżdzą" :). Przepisy są jakie są, ale powinniśmy się do nich stosować. Poza tym w cholere ludzi nie zna przepisów - przykładem niech będzie wielkie zaskoczenie wyprzedzających na przejściach, gdzie myślą że jak jadą dwupasmową jezdznią w jednym kierunku to nie wyprzedzają :).
to pal wroty na forum l--------------c.pl czy cos xD
@DJRuraWydechowa: Widzę, że ktoś nie ma już merytorycznych argumentów i musi się d---------ć argumentem z d--y xD.