Aktywne Wpisy
![suleD](https://wykop.pl/cdn/c0834752/1b6e31bc7e02483c9427f16a66ad49b222681795a99620084213cf4f87ad444a,q60.jpg)
suleD +247
Nienawidzę Rosji. Jedyne co świat zawdzięcza temu wrzodzie na dupie świata to śmierć, gwałty, głód, choroby, bieda, zniszczenie, przemoc, rozbijanie społeczeństwa. #ukraina
![Igrekpl](https://wykop.pl/cdn/c3397992/Igrekpl_2OPZuwmP4q,q60.jpg)
Igrekpl +94
Po półtora roku od założenia mojego 125L akwarium, choroba zaczęła postępować, i właśnie w mieszkaniu zameldował się drugi baniaczek o pojemności 400L ( ͡º ͜ʖ͡º) wrzucę zdjęcia jak będzie gotowe :D #akwarystyka
![Igrekpl - Po półtora roku od założenia mojego 125L akwarium, choroba zaczęła postępow...](https://wykop.pl/cdn/c3201142/47f7ca050dce26a938f228b2d5a3e2f5c1c3f871f7c8fdd810a673ac1f945bea,w150.jpg?author=Igrekpl&auth=e7fa2ceaae8427af7016564ec600badc)
źródło: temp_file124708933114608673
Pobierz
Czemu nie macie naturalnego białka kazeinowego tylko same smakowe? Bo te "nołnejmy" z tymi kosmicznymi marżami niech się gonią. Nie ma dosłownie nigdzie kazeiny w normalnej cenie, oprócz tego smakowego kfd. Aż takie małe zainteresowanie, że nie opłaca się naturalnego smaku sprzedawać?
Może chłop z bloku by się tym zainteresował ( ͡° ͜ʖ ͡°)
A moja anegdotyczna dygresja to czemu to białko wydaje się być prawie nieznane w polskim internecie? Zdecydowana większość kulinarnych kanałów na yt używa tylko WPC, a kazeina jest nieskończenie lepsza do wypieków, batonów, owsianek, kremów i innych tego typu rzeczy na zimno (ze względu na to, że zatrzymuje mnóstwo wody i nie wysusza posiłków jak WPC oraz jest świetnym zagęszczaczem). Chodzi tylko o cenę?
#kfd #mikrokoksy
Co do desserta on od początku jak sama nazwa wskazuje miał stanowić samodzielny deser, a dodatek gumy konjac zagęszcza wszystko na tyle, że można tego białka używać też do celów kulinarnych, sam dodaje go do twarogu z mlekiem, miksuję i mam gotowy sernik