Wpis z mikrobloga

ostatnio sie mnie ktoś zapytał, czy coś sprawia mi przyjemność w życiu, tym samym zabił mi ćwieka, bo okazuje się, że nie ma takiej rzeczy...

Zapytam się zatem ludzi inteligentniejszych od siebie, co Wam sprawia przyjemność? W sensie, że w życiu...
  • 16
  • Odpowiedz
@Paralotnia: gdyby nie to że jesteś bordo to bym uwierzył, lub też druga opcja - mało masz przyjemności ;p

Ale potwierdzam czas spędzany ze swoją drugą połówką. No ale do tego są takie chwilowe przyjemności, jak np. zjedzenie ulubionego wafelka itp. itd.
  • Odpowiedz
@Gacrux: Są chwile, gdy moja wyobraźnia zamiast podsuwać mi koszmary podsuwa mi coś miłego. Wtedy notuję to, czasem rysuję.

Lubię też ustalać sobie jakiś szczegół, motyw (niekoniecznie literacki), i poszukiwać go zarówno w książkach, jak i zdjęciach, obrazach, a nawet grach porównując, w jaki sposób przyczyniają się do tworzenia całości :)
  • Odpowiedz
@Gacrux:

Zdobywanie wiedzy, jej analiza, wzbogacanie jej, stosowanie w praktyce i co najważniejsze dzielenie się nią.

Dla mnie jest to fascynujące i absolutnie niesamowite, gdy uda mi się jakiś fakt pojąć do tego stopnia, że rozumiem nie tylko czym jest, ale jakie powoduje konsekwencje, jakie otwiera możliwości...

Oprócz tego uwielbiam bzykanie, #!$%@? się, picie dobrych browarów i kłócenie się. :]
  • Odpowiedz
@anonim1133:

Polecam również drugą część.

Nie można iść jedynie w jednym kierunku, negując ciało na rzecz umysłu czy ducha i vice-versa.

@kolnay1:

Dupa tam nie umiałeś odpowiedzieć. Po prostu nie mogłeś wykombinować jakiejś zajebistej odpowiedzi. A wystarczyłoby przecież : "Pączki. Pączki są super". ;]
  • Odpowiedz
@JesterRaiin: Kłócić się nie lubię, browary też nie specjalnie, ale lubię dobrze zjeść, zmęczyć się aktywnością fizyczną. Po prostu dobór tej drugiej części nie jest mi znany do końca, a to co znam mi się nie podoba.
  • Odpowiedz
@kolnay1: I widzisz - jakie to zgrabne ? Co lubisz ? Koty. Handluj z tym. ;D

@Kargaroth: Co nie ? Kurde, dobre pączki są bliskie sercu każdego, kto może się nazwać koneserem życia. ;]

@anonim1133: Zacznij się kłócić, obrażać ludzi (ale w dobrym stylu !), browary ci jakieś fajne wyszukamy, resztę kontynuuj. Będzie dobrze. ;]
  • Odpowiedz