Wpis z mikrobloga

Czy Ikea, to dobry kierunek po meble w dobrej relacji cena/jakość?

Potrzebuje:
-ramy łóżka 160cm (skrzynia to dobry pomysł na chowanie rzeczy?)
-matarac(chce możliwie tani dobry materac, najlepiej do około tysiaka)
-kanapa (narożnik albo z czymś do wyciągnięcia nóg przed tv)
-stół do jadalni
-krzesła

Help me, nie mam już siły jeździć po tych sklepach

#mieszkaniedeweloperskie #remontujzwykopem #meble #ikea #materac
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@PanLodowegoOgrodu: łóżko, kanapa, stół i krzesła ikea 5 lat i nic się z nimi nie dzieje, materac czuć, że się trochę już ugniótł i zapada w niektórych miejscach mimo przekręcania go ze strony na stronę
  • Odpowiedz
@PanLodowegoOgrodu:

Wszystko spoko tylko kanapy bym poszukal gdzie indziej. Mają strasznie słabe te projekty, często bardziej to wygląda jak kanapa do mieszkania studenckiego.

Z łóżka jestem zadowolony, tak samo z materaca. Stół też jest poko. Ale wszystko zależy co konkretnie u nich kupisz i w jakiej cenie. Znajdziesz tam kartonowy stolik do kanapy z kartonu i tak samo znajdziesz taki z drewna.
  • Odpowiedz
@PanLodowegoOgrodu łóżko tak, ale polecam np. Malm i dokupić 4 wsuwane skrzynie do niego pod spod - mam tak, jest super. Materac mimo wszystko polecam z sklepu z materacami, chociaż te Ikei takie złe nie są. Stol do jadalni i krzesła są ok, narozniki mają bardzo drogie wg mnie, niewiele drożej wyszło mi zrobienie narożnika na zamowienie
  • Odpowiedz
4 wsuwane skrzynie

@Lonate: @PanLodowegoOgrodu to ja ze swojej strony polecałbym jednak coś z podnośnikiem. Kilka razy już widziałem jak skrzynie spod łóżka potrafią zmasakrowac podłogę przy nawet sporadycznym wysuwaniu. Wiadomo, że dużo zależy od obciążenia, modelu, podłogi itp ale lepiej mieć przynajmniej to na uwadze
  • Odpowiedz
@PanLodowegoOgrodu: mam lozko bjorbekk z otwierana skrzynia do gory, swietna rzecz - sluzy jako kolejna szafa ze wzgledu na swoja duza pojemnosc. Na kanape holmsund tez nie narzekam, taki klasyk z ikea i chyba najwiekszym plusem jest mozliwosc sciagniecia i wyprania pokrowca, a jak sie mocno zniszczy to mozna dokupic kolejny i kanapa nówka.
Polecam sklep ze wzgledu na fakt braku robienia problemow jak cos sie spieprzy, zazwyczaj dostawalem czesci
  • Odpowiedz