Aktywne Wpisy
Potworek69 +4
#wojna #ukraina #rosja No i jak to skomentujecie? Rosja chce pokoju z Ukraina I pokojowego rozwiązania konfliktu, między innymi z racji tego, że osiągnęli już swoje cele i mogą odbębnić sukces, a "pokojowy" zachod nadal wysyła ukraincom sprzęt, a do tego za tydzień F16 mają być.. To kto w końcu chce, żeby wojna nadal trwała? Rosja czy zachod? Ciekawe..
Cześć
moja kobieta ma “zaburzenia lękowe/stany lekowe”. Od 3-4 lat bierze leki od lekarza 1 kontaktu. Na początku powiedziałem jej, żeby spróbowała skoro kiedyś brała i pomagało, ale tak czy inaczej finalnie pójdzie do specjalisty i ogarnie temat. Przypominam się jej do kwartał, że ma załatwić sprawę. Ostatnio wywiązała się poważna dyskusja na temat naszej przyszłości (związek ślub dzieci itp). Poruszyłem temat i otrzymałem wiadomość “tego się nie da wyleczyć, leki będę
moja kobieta ma “zaburzenia lękowe/stany lekowe”. Od 3-4 lat bierze leki od lekarza 1 kontaktu. Na początku powiedziałem jej, żeby spróbowała skoro kiedyś brała i pomagało, ale tak czy inaczej finalnie pójdzie do specjalisty i ogarnie temat. Przypominam się jej do kwartał, że ma załatwić sprawę. Ostatnio wywiązała się poważna dyskusja na temat naszej przyszłości (związek ślub dzieci itp). Poruszyłem temat i otrzymałem wiadomość “tego się nie da wyleczyć, leki będę
całe życie żyłem w bańce że każdy żyje jak biedak a ja to mam luksus
jestem trochę starszy i mam świadomość że żyłem #!$%@? w biedzie xD
Moi starzy jak uczyłem się na 3 to mówili że SAME MIERNE OCENY
Ciągle #!$%@? że mam sprzątać w domu i jak tylko nic nie robiłem to kult #!$%@? że mam coś robić by tylko nie odpoczywac
Wstyd kogoś zaprosić do mieszkania bo ojciec w gaciach w domu ew pies się zesrał i matka musiała sprzątać bo ojciec zmęczony po pracy czy gowno
Wypominanie że każdy tak ma
Nic nie umiem bo nikt mnie niczego nie nauczył np trzymania wiertarki czy kładzenia płytek
A wymagania że JA W TWOIM WIEKU TO...
Wszędzie wymagania co do nauki itp
Brak organizacji czasu czy zajęć
Demonizowanie tv i pc
Nie nauczyli mnie jeDzic na rowerze nic, pływać na basenie nic,
Mój ojciec ostatni dziad nigdy nie miał pracy dłużej niż pół roku ponadto opał był bo kradł palety z budowy ew całe życie kombinowanie co zrobić
Temat przemocy rodzinnej pomine bo było grubo ale teraz nie o tym
Wieczne bezrobocie brak siana na cokolwiek
Kiedyś nie było w domu nawet ziemniaka serio
Moi starzy nie chodzili na kolację do kina czy cokolwiek
Dla mnie to był eksperyment typu DWIE OBCE OSOBY TWORZA RODZINE I #!$%@?
Ponadto
- nigdy nie bylismy na wakacjach
- Spaliśmy w 1 pokoju bo ciezko o drewno do palenia
- Największe patusy miały min jedno auto w rodzinie a u nas nikt nawet prawka nie miał
- Gadanie że mam co jeść i gdzie spać więc mam luksus
- zero gier nowych tel nowego pc cokolwiek
- żadnych markowych ubrań tylko przymierzanie na rynku na kartonie spodni za 30zl
- lipa z kieszonkowym czy wgl czymś takim
- basen siłownia jakiekolwiek zajęcia to xD
- gdyby nie wczesna śmierc babci i dziadka to mieszkalibyśmy w 2 pokojach w 6 osób
- całe życie zero remontu stare osrane meble telefon stacjonarny czy tv z dupa
Ja nie wiem ... ci ludzie nie dali mi nic
Teraz jak patrzę że każdy ma 8nastke
Nowy tel, auto czy mieszkanie ew życie na studiach za ich hajs w mieście wojewódzkim
Nie jestem roZsCzniwowy i wiem że nie było siana ale jestem teraz dorosły i to co starzy ode mnie wymagali a to co dawałi to xD
Jeszcze ciągle wpajanie że mam dobrze i że to normalne i że w normalnym domu jest pijany ojciec a ja dostanę w ryj i tyle mam do gadania ...
Sory musiałem to z sb wyrzucić
#przegryw #zalesie
Okropnych miałeś starych. Ciekawe jak realnie jest z tymi rocznikami 80-90, ile rodzin wyglądało jak nasze, z horrorów... bo ja mam wrażenie, oczywiście subiektywne, że "normalne" rodziny założone przez ludzi pokolenia naszychs tarych to praktycznie nie istniały.
Że całe pokolenia są straumatyzowane przez tych jełopów
Ja właśnie mam odczucie że były takie rodziny a że ja byłem w zjebqnyxh
W sensie że były Pato i normlanie
Btw to że teraz jest jak jest jest spowodowane tym.ze dużo starzy nasrali do głowy a świat w którym teraz żyjemy jest inny niż ten co starzy żyli. W nim