Aktywne Wpisy
lologik +59
arysto2011 +29
#globcio #bekazlewactwa #ocieplenieklimatu
W latach 90. popularna była dziura ozonowa i kwaśne deszcze. W Świecie Nauki i innych popularnonaukowych czasopismach pisano poważnie, że będziemy żyć pod kopułami, bo z nieba za 10 lat będzie leciał kwas. Co drugi mieszkaniec Ziemi miał umrzeć na czerniaka skóry.
Widać dzisiaj, że po 30 latach ta narracja jest identyczna, ale bardziej wyrafinowana. Walczy się z naturalnymi zjawiskami, które mają miejsce - ze zmianami klimatycznymi. Jak świat
W latach 90. popularna była dziura ozonowa i kwaśne deszcze. W Świecie Nauki i innych popularnonaukowych czasopismach pisano poważnie, że będziemy żyć pod kopułami, bo z nieba za 10 lat będzie leciał kwas. Co drugi mieszkaniec Ziemi miał umrzeć na czerniaka skóry.
Widać dzisiaj, że po 30 latach ta narracja jest identyczna, ale bardziej wyrafinowana. Walczy się z naturalnymi zjawiskami, które mają miejsce - ze zmianami klimatycznymi. Jak świat
Dlatego też powstaje coraz więcej akcji, które zachęcają kobiety do kursów programowania. Nie chodzi o to żeby miały po tym pracę tylko o to żeby były w stanie sie odnaleźć w nowym świecie. To tak jakby uczyć człowieka na nowo umiejętności czytania. Analogicznie jak w XIX wieku zaczęto kształcić kobiety, żeby mogły się rozwijać tak samo jak mężczyźni.
Wyobrażacie sobie kobietę, która nie umie czytać i pisać?
No to za kilka lat będzie to dotyczyło programowania.
#pracait #korposwiat #programowanie
Za tą umieją wiele innych rzeczy, które niekoniecznie interesują mężczyzn. U mnie w pracy jest ponad 90% kobiet, ale w dziale it jest 100% mężczyzn. Weź to wytłumacz.
@ZbigniewUSA: bzdura do kwadratu
na #!$%@? rolnikowi programowanie ?
w dwa, prosty kod wylistuje ci AI.
wiec pudło
@msr99: w średniowieczu też #!$%@? głupoty, że chłop nie musi umieć czytać tylko ma obrabiać pole ale czasy się zmieniły. A co do drugiego, to byle julka za pomocą promtów zrobi sobie w kilka minut program, który jeszcze niedawno mógł zrobić tylko programista30k. Więc #!$%@? nie wiem o #!$%@? się do mnie plujesz, skoro