Wpis z mikrobloga

musze sie pochwalic moim projektem bo sie zajaralam. od kilku miesiecy pracuje sobie w wolnym czasie nad apka ktora probuje wytrenowac do tradingu na binance - tak dla funu. na poczatku nie bylo ciekawie bo sredni tygodniowy profit nie przekraczal zwykle 2%. ostatni miesiac za to to ok 10% tygodniowo. wiem ze w takim czasie shity rosna czesto i 1000% ale jaram sie tym wynikiem bo jedyne co robie to wplacam sianko na gielde i wlaczam aplikacje podpieta do mojego konta a wszystko dzieje sie samo. oczywiscie te 10% to pewnie wynik hossy ale przez ostatnie kilka miesiecy mialam zaledwie 3 weekendy w ktorych zanotowalam strate (w przedziale -1% do -3% wiec niewiele). apka na razie handluje tylko na shitach kilku shitach, btc i usdt. powoli mysle nad testami na wiekszej sumie ( ͡ ͜ʖ ͡)

#kryptowaluty #btc
  • 39
właśnie o to chodzi że 99% to już boty. Dlaczego twój miałby być lepszy?

@ZasilaczKomputerowy: emmmm... a dlaczego pytasz mnie o to? czy napisalam gdziekolwiek ze z kims konkuruje? napisalam ze to moj poboczny projekt przy ktorym siedze dla funu. nie chce walczyc o to czy ktos napisal lepszy program LOLzi po co w ogole porownywac... za to moge powiedziec ze prawdopodobnie zaden z dostepnych gotowych botow nie bedzie dzialal satysfakcjonujaco
nie znając szczegółów jestem w stanie z 99 procentową pewnością stwierdzić, ze to zupełny przypadek. 10 procent to w czasie hossy robią memecoiny z pieskiem w logo, ale dziennie

@wygryw50k: tak. ale moj bot dziala juz od pazdziernika i w tym czasie prawie kazdego tygodnia wartosc portfela wzrasta. poniewaz trenuje go pod wartosc okreslana w btc to zwiekszenie nawet o 1% ilosci satoshi wydaje mi sie super. na razie testowalam to
Giełda to gra o sumie serowej, więc na poziomie matematycznym nie jest możliwe stworzenie algorytmu, który będzie zarabiał zawsze.

@ZasilaczKomputerowy: Giełda ogólnie jest grą o sumie dodatniej bo wchodzą do gry dywidendy. Giełda kryptowalut to za to gra o sumie ujemnej bo jeszcze wchodzą prowizje do gry.
@Herubin O czym ty piszesz? Co mają dywidendy do tego? Następuje odcięcie od kursu, więc co to ma do rzeczy? Prowizje w krypto? A u brokera ich nie masz? Podatku nie płacisz?

Natomiast jeżeli chodzi o grę o sumie zerowej, to zapominacie o jednej rzeczy. Wycena spółek co do zasady podąża za ich rozwojem (albo go wyprzedza xD), a na giełdzie są nie tylko spekulanci, ale też inwestorzy. Innymi słowy "trend is
@bella-baxter: Mi chodziło o coś innego. Nie chcę Ci podcinać skrzydeł. Jeśli Cię to jara i oprócz zysku chcesz się czegoś nauczyć, rozwijać się w tej gałęzi to pochwalam. Ja się bardziej chciałem odnieść do tego, że Twój bot prawdopodobnie przegra z botami napisanymi przez duże fundusze inwestycyjne, które na rozwój takiego oprogramowania łożą sporo zasobów i zatrudniają od tego specjalistów. Z tego co czytam, to bawisz się niszowym krypto i
@zenitram

@Herubin O czym ty piszesz? Co mają dywidendy do tego? Następuje odcięcie od kursu, więc co to ma do rzeczy? Prowizje w krypto? A u brokera ich nie masz? Podatku nie płacisz?

Natomiast jeżeli chodzi o grę o sumie zerowej, to zapominacie o jednej rzeczy. Wycena spółek co do zasady podąża za ich rozwojem (albo go wyprzedza xD), a na giełdzie są nie tylko spekulanci, ale też inwestorzy. Innymi słowy "trend
@Herubin Pytałem konkretnie co dywidenda ma do rzeczy? Idąc twoim tokiem rozumowania inwestycja w spółki, które już tej dywidendy nie wypłacają jest właśnie grą o sumie zerowej. Co do krypto chodziło mi o wspomniane prowizje, które ponownie użyłeś jako argument do tego, że krypto z tego powodu jest grą o sumie zerowej. Z krypto nie będę dywagować czy jest taką grą czy nie, bo to kwestia bardziej ideologiczna lub dotycząca zastosowania konkretnej