Aktywne Wpisy
BurzaGrzybStrusJaja +1279
Znalezisko o zawiadomieniu CBA w sprawie dopłat do kredytów usunięte z wykopu!
#moderacja usunęła znalezisko z płomieniem, bo podobno było ono duplikatem. Czego duplikatem?
Źle sformatowanego znaleziska link, które dostało 40 plusów, ale to nic! bo ono też zostało usunięte za bycie duplikatem samej nagrywki z konferencji prasowej wrzuconej na portal X link. Oryginalne znalezisko, które dostało dużo więcej uwagi (1600 wykopów #1 na wykop) było artykułem z
#moderacja usunęła znalezisko z płomieniem, bo podobno było ono duplikatem. Czego duplikatem?
Źle sformatowanego znaleziska link, które dostało 40 plusów, ale to nic! bo ono też zostało usunięte za bycie duplikatem samej nagrywki z konferencji prasowej wrzuconej na portal X link. Oryginalne znalezisko, które dostało dużo więcej uwagi (1600 wykopów #1 na wykop) było artykułem z
prawiczek92 +51
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
Znajdę gdzieś jakieś sumienne zestawienie sportowych opon motocyklowych? Tych oznaczeń jest tyle , że nie można się połapać typu Diablo rosso I-IV, Corsa, super corsa I-II etc. Czy jest gdzieś opisany każdy model opony i można dobrać coś pod siebie?
Ogólnie szukam opon do sporta na górskie serpentyny i wypady na tor, fajnie jakby można było je zagrzać przy 15 stopniach. Jazda po mokrym kompletnie mnie nie interesuje. Zjeździłem w poprzednim motocyklu diablo rosso II i to były bardzo dobre opony, mimo że je zamykałem to chyba jednak guma sportowo turystyczna i wolałbym założyć coś o większej pewności.
O Bridgestone s22 nie pytam bo to standardowy wybór, ale co myślicie o Metzeler sportec m7 rr lub Pirelli diablo rosso corsa?
@wiktorbo analogicznie jest z Rosso, czy np 4 Rosso jest najbardziej klejąca?
Mocniej kleić będzie Corsa, ale ona z kolei szybciej się zużyje i nie będzie lubiła deszczu i niskich temperatur.
"pirelli motorcycle 2024 pdf" -> https://www.pirelli.com/tyres/en-ww/motorcycle/technical-data-book -> https://tyre-assets.pirelli.com/document/global/tdb/PIRELLI_TDB_HR_2024.pdf
Rosso to po prostu nowsze wersje opony i tyle.
Ja miałem Rosso IV Corsa, ale na 300cc nakedzie, i na torze trzymały bardzo fajnie, ale jak już trochę więcej skilla nabrałem (powiedzmy po 15 TD na małych torach) to przy 25st. na zewnątrz zaczęły się przegrzewać (ja się tam