Wpis z mikrobloga

Panowie z #informatyka #sieci potrzebuję pomocy lub genialnego pomysłu. Mianowicie mam problem ze skanerem sieciowym pod #vista próbowałem już wszelkich cudów tak aby skaner mógł zapisywać zeskanowane pliki w udostępnionym folderze na viście (w sieci również win7 i win8 - działa) ale za każdym razem otrzymuję błąd podczas próby zapisania pliku przez drukarkę na dysku. Oczywiście próbowałem wszystkiego łącznie z wyłączaniem firewalli antywirusów itp. Czy ktoś ma pomysł jak zaradzić sytuacji? Sieć wygląda następująco: Urządzenie wielofunkcyjne (wspomniany skaner) + router tworzący sieć wewnętrzną (bez dostępu do internetu) + 4 niezależne laptopy podłączone przez wifi do routera. jak wspomniałem problem jest tylko na viście..
  • 6
@gr00by: niestety jest to normalna ścieżka udostępniania plików, która jak opisałem wyżej nie działa ponieważ drukarka nie może się dostać do folderu na komputerze z vistą mimo poprawnej konfiguracji
@rexor: niestety są to niezależne laptopy i nie ma reguły kiedy, który pracuje także niestety nie mogę zrobić tego w ten sposób. dodam, że system to vista home basic i tutaj szukałbym problemu ale nie mogę znaleźć..