#szczecin Nie piszcie że to wypadek. To kierowca ranił 12 osób przy użyciu samochodu. To nie ma nic wspólnego z wypadkiem. Aha i nie "potrąconych przez samochód". Potrąconych przez kierowcę. To nie samochód sam z siebie potrąca, tak jak nie zabija nóż, tylko nożownik.
@Jan_Pawel_drugi_zajumal_mi_szlugi proste, że tak. Do tego wsiadanie po alko czy będąc naćpanym, z miejsca powinno być uznawane za intencję zabójstwa czy spowodowanie uszczerbku u postronnych
@Jan_Pawel_drugi_zajumal_mi_szlugi: Samochód sam nie potrącił tych ludzi, ale bez samochodu to by się nie wydarzyło. Taka jest rzeczywistość. Sprawcy można d-----ć karę śmierci z dożywociem i nie zmieni to faktu, że takie rzeczy będą się zdarzać.
@Movet: Wystarczyły by blokady w autach, gps i możesz jechać tyle ile na danym odcinku jest dopuszczalna prędkość i tyle. Nie trzeba popadać w skrajności ( ͡°͜ʖ͡°)
Aha i nie "potrąconych przez samochód". Potrąconych przez kierowcę. To nie samochód sam z siebie potrąca, tak jak nie zabija nóż, tylko nożownik.
@Jan_Pawel_drugi_zajumal_mi_szlugi: https://pl.wikipedia.org/wiki/Wypadek_drogowy
I cyk w ciągu jednego dnia 90% kierowców wypada z dróg.