Aktywne Wpisy
karol-kowalski09 +3003
Potrzebuje pomocy internautow. W jednym z osrodkow zmasakrowali mi zone podczas kolonoskopi. Pomimo ze odmowila badania bo znieczulenie nie dziala nadal to robili na siłę. Tak mocno krzyczala ze pomimo ze umiescili glosnik z muzyka na korytarzu bylo to slychac. Sliowo przerwalem badanie. Zona wyladowala w szpitalu psychiatrycznym po tym badaniu i również na oddziale chirurgicznym z powiklaniami. Nie jest to jedyny przypadek. Zgłosiła się do nas inna pacjentka która nogami broniła
Zielonka021124 +220
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
Chciałbym coś nowego, lub max 2-3 letniego, abym mógł jeździć spokojnie przez najbliższe kilka lat i nie tłuc się z mechanikami. Do wywalenia mam max ok. 200k.
Pracuję zdalnie, auto chciałbym wykorzystywać głównie na dłuższe trasy weekendowe i wakacyjne, a raz-dwa w tygodniu na większe zakupy w pobliżu.
Od auta oczekuję taniej eksploatacji i komfortu podróży (np. niskie spalanie, wyciszenie, miękkie zawieszenie etc.). Nie zależy mi na 4 sekundach do setki itp. Pasuje mi zarówno sedan jak i SUV (chociaż niewiele jest ciekawych sedanów do 200k, przynajmniej nowych).
Zastanawiałem się nad nowym Citroenem C5 Aircross w dieslu 1.6, 130KM - niezbyt szybki i żwawy, ale wygląda fajnie, ma masę pozytywnych opinii, bardzo niskie spalanie (5l) jak na SUVa, komfort, wyciszenie itp. Dodatkowo Citroen oferuje kredyt 0% przy wpłacie początkowej 60%, a i cenowo wypada korzystnie (150k).
Pytanie, czy warto pchać się we francuską markę i to w dieslu? Czy jest coś podobnego i godnego polecenia do około 200k? Może lepiej iść w używkę?
Bardzo podoba mi się też Toyota, ale nie odpowiada mi słabe wyciszenie, "wycie" skrzyni i dość spore spalanie w trasach.
Z góry dzięki za opinie!
#samochody #pytanie #auto
Będziesz tracil kilka(nascie) tysięcy rocznie na wartości i kolejne kilka tysięcy na utrzymanie. Warto jak nie potrzebowałeś do tej pory auta?
Może zamiast do 200k kup sobie coś za 30-50 i niekoniecznie ryzyko awarii będzie większe
@wymiar-sprawiedliwosci: Lubisz skrajnie przepłacać za plastik fantastic co? ( ͡° ͜ʖ ͡°)