Wpis z mikrobloga

@Nieszkodnik: co za gadanie, wojny sa nielegalne i zawsze zerwaniem wielu umow wiec takie świstki mozna se dupe podetrzec. Napewno uwierze ze ruski nie maja broni biologicznej i chemicznej a przeciez to wbrew konwencji. Zabijanie jeńców tez wbrew a to robia. Na wojnie nie ma zasad a kazde jakies konwencje mnie śmieszą bo to absurd. Wybuch wojny to zawsze lamanie prawa i konwencji. Ruscy zlamali traktat pokojowy.
Napewno uwierze ze ruski nie maja broni biologicznej i chemicznej a przeciez to wbrew konwencji

@antekstr: mieć a użyć to drobna różnica, nieprawdaż?

Na wojnie nie ma zasad a kazde jakies konwencje mnie śmieszą bo to absurd.

@antekstr: czyli nikt nie bierze jeńców, wszyscy zabijają cywilów w zasięgu wzroku, napalm leje się strumieniami, żołnierzy ukraińskich trują noviczokiem, a ty jesteś geniuszem...
@Nieszkodnik: nie zeby cos ale nawet dzis lataja kolejne nagrania z egzekucji jeńców. Ruscy morduja cywilów tysiacami. Na razie brak uzyc broni chemicznych i atomu ale chodzi mi ze wszystkie konwencje nie maja sensu rosja nie boi sie lamac konwencji tylko odwetu. Nikomu nie jest na reke wojna atomowa i pustka zniszczenia.
nie zeby cos ale nawet dzis lataja kolejne nagrania z egzekucji jeńców.

@antekstr: no i? Jak na brak reguł, to takich filmików/zdarzeń to jakoś mało jest, co nie?

Na razie brak uzyc broni chemicznych i atomu

@antekstr: a to dlaczego? Przecież nie ma żadnych reguł?

rosja nie boi sie lamac konwencji tylko odwetu.

@antekstr: i np. nakaz aresztowania Putina jest takim odwetem, wynikającym z zasad...

Ruscy morduja cywilów tysiacami.
@Nieszkodnik: matko, paskidny z ciebie czlowiek. Zginelo ich w roznych szacunkach do 20 tysiecy. Kazdy jeden to ogromna tragedia rodzin i kazde to zlamanie konwencji. Jakbys umial czytac to bys przeczytal ze nie ma uzyc chemicznej i atomu tylko dlatego ze ruskim sie to nie oplaca. Nikomu nie oplaca sie pustynia atomowa z Europy i rusji. Nakazem aresztowania Putina mozna sie podetrzec, co z tego xd poki nie wyjedzie z kraju
Zginelo ich w roznych szacunkach do 20 tysiecy.

@antekstr: no i? A ile zginęło w Strefie Gazy, w 5 miesięcy?

Widzisz różnicę w skali?

I pewnie nie znasz tego powiedzenia, że śmierć jednego człowieka to tragedia, śmierć miliona osób to statystyka?

Nie przekonasz mnie, że na wojnie nie ma zasad - samo to, że piszemy tu o ich złamaniu, świadczy że są. I przegrany za ich złamanie odpowie - zwycięzców