Aktywne Wpisy
parian +621
Schweppes przebił wszystkich jeśli chodzi o zmniejszanie zawartości napoju. Zostawili duże butelki, do których po prostu nalali mniej picia.
Trabancik +264
Dziwne czasy żeby zamiast zastanawiać się czemu coś jest słabe i jak poprawić produkt, to mówi się że to wina konsumentów że coś się nie sprzedało XD
#bekazlewakow #heheszki
#bekazlewakow #heheszki
Pacjent Lenovo Ideapad3. Brak dźwięku, niezależnie czy są podpięte słuchawki przewodowe czy bezprzewodowe, przez zewnętrzne źródło dźwięku działa (TV, po hdmi).
Jakie mogą być możliwe przyczyny tej sytuacji?
Dziękuję z góry za pomoc!
#lenovo #pcmasterrace #komputery #laptopy
Jaki jest poziom ustawiony, zresetować całkowicie kartę dźwiękową
Postaraj się zainstalować "stare" / oryginalne sterowniki. Win11 ma to do siebie, że przy aktualizacji sterowników, po prostu sprzęt, który mają obsługiwać przestaje działać. Jeśli masz szczęście i rozwiąże to problem. To poszukaj opcji wyłączającej aktualizację sterowników.
Nie wiem jak jest zbudowany Ideapad3. Ale się jeszcze nie spotkałem z laptopem, w którym karta dźwiękowa była wpinana do jakiegokolwiek gniazda na płycie (tak jak ma to miejsce z pamięciami, wifi / bluetooth, modem gsm). Jesteś z nią związany do końca posiadania tego lapka.
Kiedyś były jeszcze karty dźwiękowe na PCMCIA ;) Obecnie na USB, ale wtedy lapek traci na mobilności.
Do jednego z lapków mam podłączoną taką
@Czerwony_Krokodyl: to zależy ile zawołają za naprawę, ja bym po prostu kupił kartę dźwiękową na USB i po problemie
Odpadnie grzebanie w windows i od razu po załadowaniu systemu z USB sprawdzisz kartę.
Jak nie zadziała, to układzik ALC do wymiany.
Ten często pada na płytach desktopowych PC.
Z tego co pamietam to windows sobie z aktualizacjami pobieral jakies dziwne sterowniki na ktorych dzwiek nie dzialal, trzeba bylo recznie szukac jakiejs starszej wersji.
Jak chcesz to podaj dokladny model, serial laptopa to w wolnej chwili
https://pcsupport.lenovo.com/pl/pl/products/laptops-and-netbooks/3-series/ideapad-3-15ada05/downloads/driver-list/component?name=D%C5%BAwi%C4%99k&id=3AA7F1C4-5B2A-453C-9CE2-B8FCDA8B69BA