Aktywne Wpisy
Zoriuszka +481
Ciekawe czy za mojego życia wejdzie 4 dniowy dzień pracy. Rozwiązanie to ma same plusy dla społeczeństwa w sumie wedle badań, nie tylko pod względem zdrowia psychicznego pracowników, ale także ich wydajności w pracy.
3 dni wolnego w tygodniu to idealna liczba na wyczilowanie :3
#przemyslenia #przemysleniazdupy #pracbaza
3 dni wolnego w tygodniu to idealna liczba na wyczilowanie :3
#przemyslenia #przemysleniazdupy #pracbaza
WielkiNos +517
Wyobrażacie sobie być małym chłopcem i mieć za matkę taką zakałę, która nie pozwala synowi na najbardziej męskie i pierwotne zajęcia w męskim gronie?
Swoją drogą w tym samym czasie baba pewnie narzeka gdzie się tylko da, że nie ma już prawdziwych facetów. No nie ma, bo ich od małego kastrujecie.
#logikarozowychpaskow #pieklomezczyzn #p0lka #bekaztwitterowychjulek #tatacontent
Swoją drogą w tym samym czasie baba pewnie narzeka gdzie się tylko da, że nie ma już prawdziwych facetów. No nie ma, bo ich od małego kastrujecie.
#logikarozowychpaskow #pieklomezczyzn #p0lka #bekaztwitterowychjulek #tatacontent
#uk #obywatelstwobrytyjskie #anglia #emigracja
@motoinzyniere Można ale jeśli chcesz podróżować za granicę to paszport jest potrzebny.
Powtarzam tylko co mi powiedział strażnik graniczny ostatnio. Macie jakieś źródła które mówią że jest inaczej?
@nie_lubie_nowego_odtwarzacza @kwantowykocyk @motoinzyniere @mirek_wyklety
1. tam w ogole nie ma kontroli paszportowej przy odlocie
2. nigdy nikt mnie nie upomnial przy przylocie
Zdobywając obywatelstwo tracisz settled status. W praktyce często nie usuwają albo go usuwają z opóźnieniem, na forach imigracyjnych mówią że ID wraz z certyfikatem naturalizacji wystarczają jeśli nie masz paszportu i już ci zdjęli settled status.
@kwantowykocyk: co sie dzieje w takim przypadku z tym statusem? Znika? Raz masz obywatelstwo i nagle go nie masz?
Oczywiscie zartuje z tym pytaniem, bo zwyczajnie bzdure napisales.
@constancel lec normalnie na polskim paszporcie w obie strony. To jest sasrany obowiazek strazy granicznej zeby wpuscic obywatela do kraju. Rozumiem
Pozatym o czym my mowimy, przeciez nawet nie trzeba miec zadnego statusu zeby przyleciec do uk. Polacy moga sobie wleciec i przebywac
Wylatując z PL do UK kupujesz bilety na brytyjski paszport.
Strażnikom pokazujesz paszport PL. Obsłudze linii lotniczych paszport UK. Po przylocie pokazujesz paszport UK.