Aktywne Wpisy
10kobla +102
Kolejnym ciekawym znajomym buddy jest Marcin Kukiełka.
Drobne 80 mln euro wyłudzone z VAT
https://www.bz-berlin.de/polizei/menschen-vor-gericht/80-millionen-euro-schaden-steuerbetrueger-vor-gericht
Poznali się na positive ways. Budda jeździł użytkowanym przez niego bugatti w monaco.
Tutaj macie pełen wątek odnośnie tego towarzystwa:
https://wykop.pl/wpis/59947969/i-jak-tam-juz-w-januszexie-czy-jeszcze-w-drodze-do#comment-229569613
#budda #famemma #polskiyoutube
Drobne 80 mln euro wyłudzone z VAT
https://www.bz-berlin.de/polizei/menschen-vor-gericht/80-millionen-euro-schaden-steuerbetrueger-vor-gericht
Poznali się na positive ways. Budda jeździł użytkowanym przez niego bugatti w monaco.
Tutaj macie pełen wątek odnośnie tego towarzystwa:
https://wykop.pl/wpis/59947969/i-jak-tam-juz-w-januszexie-czy-jeszcze-w-drodze-do#comment-229569613
#budda #famemma #polskiyoutube
smoczewski +55
Na tiktoku nie wolno krytykować wielkiej bezkiblowej rasiji wymoderowane po nawet nie 5 sekundach od publikacji XD pod filmem usprawiedliwiającym napasc na Ukraine
#ukraina
#ukraina
czytam w internetach, ze rolnik to cham i prostak, bo ma traktory za miliony i ma czelność blokować drogi walcząc o swoje. a ludzie biedni bo spóźnia się do kołchozów. Otóż nie wszyscy maja traktory za miliony jak coś, ale do brzegu:
Jesli zazdrościcie rolnikom majątku to może tez czas wyjść na ulice? Ludzie po studiach mieszkają w miastach z kredytami do końca życia i z pensja, ze życie jest od 1 do 1. Ale pewnie wstyd byłoby wyjść, bo okazałoby się, ze życie, które widać na Instagramie może byc nie do końca zgodne z prawda, a to byłby dla was większy cios niż walka o godniejsze życie. Bo co znajomi pomyślą?
@gorzki99: ale na całym świecie, teraz mówimy tu o UE blokują drogi xd
@gorzki99: a może 1/3 mieszkańców wsi jest rolnikami ¯\(ツ)/¯
Bardziej chodzilo mi o to jak to wyglada. Ze np z ha zbierasz cos co sprzedajesz powiedzmy za 500pln. Ubezpieczenie kosztuje powiedzmy 200pln. I daja zwrotu 400
A moze sprzedajesz za 1000 a ubezpieczenie kosztuje 100 i daja zwrotu 1000.
A mzoe sprzedajesz za 300 a ubezpieczenie kosztuje 500 i daja zwrotu 100 (bez sensu :DDD)
@siodemkaxx: hehe pomimo ze sie nie zgadzamy to sie zgadzamy :D Jednak mozna :)
@siodemkaxx: A Ty myslisz ze tylko w tej? I ja jestem w tej czesci co sie dziwi.
Po januszach sie jedzie ze "cale zycie doplacaja do interesu". Jakbym mial doplacac to bym tym pierdutnal. Gdzie problem?
Anegdota:
Pytam kiedys taksowkarza (czesto jezdze bo u mnie w miescie taksowki sa
@gorzki99: no właśnie chodzi o to, że bardzo dużo ludzi rezygnuje, a większość tych gospodarstw rozwiniętych na wysokim poziomie nie ma następców bo młodzi maja w dupie dymanie za darmo i idą do miasta na etat i to bedzie najwiekszy problem za 10-15 lat
@siodemkaxx: To juz omawialismy. A ci co protestuja to dokladaja do interesu? Czy moze po prostu mniej zarobia ale dalej beda na +. Nie wierze ze beda na -. A nawet jakby byli... to zawsze moga zrobic to co "wiekszosc ludzi" a nie fkurfiac zwyklych jasiow.
@siodemkaxx: OK a nie sprzedali bo? Bo minister tak powiedzial zeby nie sprzedawac? Minister tego rzadu ktory sami wybrali? (to dalej o to samo chodzi?)
Powiem Ci dlaczego nie sprzedali:
Bo jakby sprzedali od razu to mieliby zysk X. A chcieli przycebulic i liczyli na zysk 2X. A to ze wszyscy inni mieliby drozszy
1-bo minister powiedzial ze bedzie drozec wiec nie spzedawac teraz
2-bo chcieli sprzedac drozej wiec nie sprzedali od razu.
Gdzies sie myle?
@gorzki99: to było w 2022 jak minister kazał trzymać xd
2. nie było możliwości sprzedania od razu pisałem
@siodemkaxx: OK czyli chodzi o nowa sprawe. Tylko ze nowego zboza nie da sie skladowac bo w skladach lezy stare. Czy te stare juz sprzedane? (i po jakiej cenie)
2 - dlaczego nie bylo mozliwosci sprzedac? Bo magazyny pelne? A dlaczego pelne?
Gdzie nie googlam to mi wychodzi ze tego ukrainskiego to byly tam procenty
ja rozumiem ze wam to nie w smak ale skala raczej nie powala.
Raport NIK (czyli raczej nie liza dupy pisowi):
"NIK zaznacza, że w czerwcu tego roku zapasy zbóż w naszych magazynach wynosiły 10 mln t, podczas gdy jesteśmy
@gorzki99: 4mln ton to nie są %, nie wiem czy NIk podaje stan magazynów skupowych, przetwórców, czy też szacuje magazyny rolników, ja ci mówie jakie są realia, ja mieszkam na wschodzie polski, tu od 2 lat jest problem ze zbytem, bo ukraińskie jak jedzie to najpierw tu rozładowują xD, a no i jak już do tego raportu to
@siodemkaxx: Albo sprzedac. Albo czesc zmagaynowac a czesc sprzedac. No ale jak nie chcesz sprzedac bo liczysz na wieksza kase za kilka miesiecy... i wszyscy tak licza... to nie ma gdzie magazynowac.
I skad wziales 4mln? Pisali o 2.
NIK raczej chcial sie #!$%@? (sorki za wyrazenie) do rzadu. Wiec podawal raczej te stany ktore zajmowalo zboze z ukrainy.