Wpis z mikrobloga

#samnaprawiam :D #coolstory Tak mi sie przypomniało kiedys naprawiłem sam pralke Amica Comfort Plus 800. Poszło zwarcie na plyte bo z bebna poleciała krobla na taki siłownik sterujący czy ma pralka uzyc pompy do odprowadzenia wody czy natryskiwac od góry :) Wywaliło dużą część drabinki rezystorów smd i jeden duzy triak :D Zamiast drabinek dorobiłem własny układ na podstawie analizy tego jak idą sciezki na płycie i wlutowałem sięw punkty kontrolne haha zamiast 500zł za nową płyte plus robote fachowca naprawa kosztowała mnie 20zł siłownik i 15zł elementy :D siłownik przykryłem odpowiednio przycietym opakowaniem po Delmie Można? Można :) Pralka działa dalej już 2 lata :D a i kasa na cebule została :)
takelbery - #samnaprawiam :D #coolstory Tak mi sie przypomniało kiedys naprawiłem sam...

źródło: comment_7z8S4AP1r18r6RxbEQ3BOU3DXhlqedMY.jpg

Pobierz
  • 6
  • Odpowiedz
@takelbery: ja raz naprawiłem okap kuchenny

od drgań wyciągnął się jeden przewód ze złączki, ale podczas analizy problemu zwarłem śrubokrętem 230V sieciowej xD

tate tylko przylutował kawałek drucika miedzianego zamiast ścieżki, która wyparowała (dosłownie), poprawiliśmy styki i działało :P
  • Odpowiedz