Aktywne Wpisy
Niedługo mija 25 lat jak z kumplami na naszej miejscówce w lesie zakopaliśmy stalową skrzynkę zawierającą:
- notes z naszymi wpisami
- butelkę słynnej nalewki marki #keleris
- butelkę wina szlachetnej marki Jabłuszko Sandomierskie
- paczkę fajek marki Sobieskie
Skarb został zakopany przez grupę 4 przyjaciół celem ponownego odkopania go i konsumpcji 25 lat później jako swoisty test długowieczności naszej przyjaźni. Mieliśmy po 17 - 18 lat, dziś jesteśmy po czterdziestce. Niestety
- notes z naszymi wpisami
- butelkę słynnej nalewki marki #keleris
- butelkę wina szlachetnej marki Jabłuszko Sandomierskie
- paczkę fajek marki Sobieskie
Skarb został zakopany przez grupę 4 przyjaciół celem ponownego odkopania go i konsumpcji 25 lat później jako swoisty test długowieczności naszej przyjaźni. Mieliśmy po 17 - 18 lat, dziś jesteśmy po czterdziestce. Niestety
Marek_Tempe +94
Macie tak czasem, że odpisujecie komuś, piszecie staranny, przemyślany, merytoryczny post a potem dopada Was myśl, a na #!$%@? mi ta dyskusja jest w ogóle potrzebna i nie wysyłacie?
Edit: Mam tak w 9/10 przypadków.
Edit: Mam tak w 9/10 przypadków.
0.2 c ( ͡° ͜ʖ ͡°) Brałem kolory tak na oko, więc możecie sobie porównać, który bardziej pasuje. Auto w spoczynku jest albo zielone albo żółte albo coś pomiędzy. A skrócenie jest symboliczne, 2%, na pewno nie tyle co na obrazku.
@GryzeKisiel: a byśmy się zdziwili wszyscy gdyby się okazało że na obrazku się zgadzają kąty, kolory i długości
takie głupkowate zajęcia jajogłowych, polecam cały kanał.
@GwaltowneWypaczenieCzasoprzestrzeni: no właśnie nie! skróci (i wydłuży, ale w odwrotnej kolejności niż na rysunku) się dużo bardziej niż 2% jeśli jedzie z 0.2c - ale nie ze względu na efekty relatywistyczne, tylko zwykłą klasyczną banalną fizykę, według której prędkość x czas = odległość.
Tak jak pisałem w komentarzu powyżej.
@KEjAf: skoro już zrobiłem rysunek to wołam większą publikę ( ͡° ͜ʖ ͡°)