Ładnie nas już programują na wojnę mainstreamowe patałachy. Zaraz będzie przyzwolenie w społeczeństwie na wyciąganie młodych chłopów na #obowiazkowecwiczeniawojskowe i marnowanie im życia. #sejm #kanalzero
@niezdiagnozowany ćwiczenia wojskowe to marnowanie zycia mlodych ludzi? Bo co, tofu im zabraknie przez 2 tyg? Platku sniegu, to przygotowanie jest po to zebys mogl potencjalnie ochronic swoje zycie.
@SlavedWizard: no tak zapomniałem. Państwo działa, póki płatki śniegu mają do zapłaty podatku, ale jak państwo ma już zagwarantować bezpieczeństwo to dostają bagnet i karabin i zostają mięsem armatnim. Nie mówiąc już o tym, że pieniądze które dostaje się za takie ćwiczenia względem pensji która się zarabia to jest stawka niewolnicza.
@SlavedWizard ochronić swoje życie to możesz opuszczając ten zacny grajdołek, a to co proponujesz to umieranie za realizację polityki państwa, do której jesteś zmuszany. Widzisz to inaczej ? To sam idź się szkolić, ale pewnie jesteś zdania jak Stano. On by się nadal (co sam powiedział), ale do działu propagandy (co z resztą teraz robi) a nie do gnicia w okopach.
@colezka: Doroslym odmawiajacym sluzby wojskowej ze wzgledow inych niz zdrowotne ( w tym przypadku to maja byc szkolenia ) powinno sie odbierac obywatelstwo i wydalac. Przekraczajac magiczna bariere 18 lat jako obywatel tego kraju dostajesz nie tylko prawa ale i obowiazki. Jak nie pasuje to droga wolna.
@SlavedWizard a jakiego fikołka logicznego zrobisz, żeby usprawiedliwić, że ten obowiązek spoczywa tylko na jednej grupie społecznej - mężczyznach? Mentalnością jesteś w PRL-u i przymusowej służbie wojskowej, tam zostań, ale świat się zmienił, i zobaczymy jak powiększy się diaspora, w momencie ogłoszenia tych ćwiczeń dla roczników 1990+
@colezka: Ale nie robie zadnego fikolka logicznego, nie jestem lewakiem zeby udawac ze kobieta w walce frontowej ma taka sama wartosc jak mezczyzna. Nie ma i nie bedzie miala, ale dla kobiet jest rowniez miejsce w wojsku, czy tez w strukturach obronnych na wypadek W.
@colezka: Jesteś obywatelem Polski i masz obowiązek wpisany w konstytucji do obrony kraju. Tyle. Co tutaj więcej dyskutować? Nie zgadzasz się? Wyjeżdżasz do innego kraju. Zawiadamiasz WCR, starasz się o podwójne obywatelstwo i masz spokój. Nie robisz tego? No to się zgadzasz na to co jest wpisane w konstytucji, czyli umieranie facetów za kraj. Masz wybór. Niektórzy piszą, że nie mogą wyjechać. Jeśli nie mogę wyjechać, czyli mają czego bronić. Mają
@colezka @Luqart : Jesli zamkna, to dla mezczyzn i jest to dla mnie tak normalne jak to ze woda jest mokra ( wyzszosc wartosci bojowej faceta nad baba jest udowodniona historycznie, bo zycie to nie netflix ) co wiecej w pelni zgodze sie z taka decyzja jako facet. W takiej sytuacji nalezy ratowac dzieci i kobiety z dziecmi. Tyle w temacie.
@SlavedWizard: To jest normalne. Tak było od początku ludzkości i tak będzie. Tak jak pisałem. Ktoś się z tym nie zgadza? Droga wolna. Nikt ich nie trzyma siłą w Polsce. Dobrze wiedzą na co się piszą mieszkając w Polsce, a jak jednak w niej mieszkają i nie chcą uciekać to jednak nie będą ginąć za polityków, a za coś co ich trzyma w tym kraju. Droga do Ameryki południowej stoi otworem.
@SlavedWizard czyli najpierw narracja, że dla kobiet jest miejsce w wojsku, teraz jednak okazuje się, że w przypadku sraki, to mężczyźni biorą całą odpowiedzialność.
@Luqart z tym obywatelstwem, to jest jak z wiarą, nie chciałem ale zostałem wychowany jako katol. A zrzec się obywatelstwa wcale nie jest łatwo. Rodzisz się z tymi jajami, mogą Cię zmielić, bez nich, wylegujesz się na plaży za granicą. Fajnie jest sobie wycierać mordę konstytucją, ale w
@SlavedWizard czyli najpierw narracja, że dla kobiet jest miejsce w wojsku, teraz jednak okazuje się, że w przypadku sraki, to mężczyźni biorą całą odpowiedzialność.
@colezka: "Kobiety z dziecmi", wyraznie napisalem. Kobiety bez dzieci zostaja ale nie dajemy ich na front.
Nasrali Ci do glowy o jakichs rownosciach plci i teraz placzesz.
@colezka: Najlepszym argumentem jest to, że życie nigdy nie było i nigdy nie będzie sprawiedliwe. Nie zmienisz tego. To prawa natury które są nie do ruszenia.
Co do konstytucji. Tak każdy obywatel jest równy wobec prawa w czasie pokoju. Słowo klucz - w czasie pokoju. Ale na wojnie prawo się zmienia. A nadrzędną wartością jest obrona kraju przez mężczyzn, a większość praw i ustaleń ma niższy priorytet. W czasie wojny wojsko
@Luqart właśnie uważam, że powinniśmy dążyć do sprawiedliwości. Po pierwsze nie ma czegoś takiego jak zapis, który zmienia w przypadku wojny status o równości. To jest nadinterpretacja z Twojej strony. Skoro nadrzędną wartością jest ochrona kraju, to ten obowiązek spoczywa na każdym obywatelu.
Fakt, że większość krajów ma niestety tą zaszłość, nie znaczy, że nie powinniśmy tego zmienić. Idąc Twoim tokiem rozumowania, to spora część krajów popierała kiedyś niewolnictwo. A przykładów, gdzie
#kanalzero
WOJNA TO POKÓJ
WOLNOŚĆ TO NIEWOLA
Platku sniegu, to przygotowanie jest po to zebys mogl potencjalnie ochronic swoje zycie.
Przekraczajac magiczna bariere 18 lat jako obywatel tego kraju dostajesz nie tylko prawa ale i obowiazki. Jak nie pasuje to droga wolna.
Co tutaj więcej dyskutować? Nie zgadzasz się? Wyjeżdżasz do innego kraju. Zawiadamiasz WCR, starasz się o podwójne obywatelstwo i masz spokój. Nie robisz tego? No to się zgadzasz na to co jest wpisane w konstytucji, czyli umieranie facetów za kraj. Masz wybór. Niektórzy piszą, że nie mogą wyjechać. Jeśli nie mogę wyjechać, czyli mają czego bronić. Mają
W takiej sytuacji nalezy ratowac dzieci i kobiety z dziecmi. Tyle w temacie.
Tak jak pisałem. Ktoś się z tym nie zgadza? Droga wolna. Nikt ich nie trzyma siłą w Polsce. Dobrze wiedzą na co się piszą mieszkając w Polsce, a jak jednak w niej mieszkają i nie chcą uciekać to jednak nie będą ginąć za polityków, a za coś co ich trzyma w tym kraju. Droga do Ameryki południowej stoi otworem.
@Luqart z tym obywatelstwem, to jest jak z wiarą, nie chciałem ale zostałem wychowany jako katol. A zrzec się obywatelstwa wcale nie jest łatwo. Rodzisz się z tymi jajami, mogą Cię zmielić, bez nich, wylegujesz się na plaży za granicą. Fajnie jest sobie wycierać mordę konstytucją, ale w
@colezka: "Kobiety z dziecmi", wyraznie napisalem. Kobiety bez dzieci zostaja ale nie dajemy ich na front.
Nasrali Ci do glowy o jakichs rownosciach plci i teraz placzesz.
Nie wiem czy nasrali, cały czas jest raban o parytety, prawa których to rzekomo kobiety nie mają. Skoro równamy, to czas zacząć równać wszystko.
Nie, to tak nie dziala.
Wołaj jak będziesz mieć poważne argumenty.
Co do konstytucji. Tak każdy obywatel jest równy wobec prawa w czasie pokoju. Słowo klucz - w czasie pokoju. Ale na wojnie prawo się zmienia. A nadrzędną wartością jest obrona kraju przez mężczyzn, a większość praw i ustaleń ma niższy priorytet. W czasie wojny wojsko
Po pierwsze nie ma czegoś takiego jak zapis, który zmienia w przypadku wojny status o równości. To jest nadinterpretacja z Twojej strony. Skoro nadrzędną wartością jest ochrona kraju, to ten obowiązek spoczywa na każdym obywatelu.
Fakt, że większość krajów ma niestety tą zaszłość, nie znaczy, że nie powinniśmy tego zmienić. Idąc Twoim tokiem rozumowania, to spora część krajów popierała kiedyś niewolnictwo. A przykładów, gdzie