Wpis z mikrobloga

Siedzisz sobie w kolejce do lekarza, masz numerek 25.

Nagle przychodzi człowiek, który zapisał się telefonicznie i ma numerek 21. Normalna sprawa. Tez mogłeś się zapisać przez telefon. No ale nie. Zaczyna się #boldupy starych ludzi

ALE PANIE PAN NIE WEJDZIESZ HURR DURR. MY TU SIEDZIM OD RANA HURR DURR KOLEJKA OBOWIONZUJE #!$%@?.

A kto wam broni zapisać się przez telefon?

PRZYJDO TE MLODE CWANIACZKI I CWANIACZKUJO HURR DURR A MY BIEDNE STARE LUDZIE MUSIM WYSIADYWAC W KOLEJKACH.

No #!$%@?, mirki. #!$%@? mnie strzela z tymi starymi kolejkowcami

#gorzkiezale #cebulaki
  • 45
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@siedze_na_Koniu: powinno być jak w banku, albo urzędach. Wchodzisz, pobierasz numerek i czekasz aż się wyświetli na tablicy. Jak cię nie ma, to juz nie wejdziesz, kolejka przepada. A u lekarza nie. Weźmie taka menda numerek i idzie do domu/na zakupy. Potem przychodzi, macha numerkiem całej kolejce co siedzi godzinami i wchodzi.
  • Odpowiedz
@siedze_na_Koniu: Lepsze jest jak masz na daną godzinę przyjść. Przychodzisz np na 13, a dziadki, które mają na 15 już dawno grzeją stołki na poczekalni. Zresztą całe te numerki godziny są śmieszne. Powinna być normalna kolejka i tyle.
  • Odpowiedz
@mp88: dlaczego? Ja się rejestruję na 13 i przychodzę 12.45, przez moją 8-letnią 'karierę' w tej przychodni może ze 3 razy zdarzyło mi się czekać. A tak to co, wstawać o 6 i lecieć na złamanie karku, żeby zająć miejsce w kolejce?
  • Odpowiedz
@mp88: u mnie w przychodni jest kolejka, bez zapisów (dwóch lekarzy rodzinnych, czasem czeka się godzinę, ale nigdy mi się nie zdarzyło, żeby lekarz mnie nie przyjął). Ale czasem się robi problem jak jakiś dziadek zapomni za kim jest.:P Albo ktoś zapomni powiedzieć, że jest ostatni osobie, która przyszła.:P

No ale da się. I nigdy nie ogarniam tych numerków czy zapisów "kto pierwszy ten lepszy" na telefon. Albo zapisów do
  • Odpowiedz
@Wierszu: Jak przychodzisz tylko po receptę to możesz ją przecież odebrać w rejestracji, nie powiesz mi chyba że stoisz w kolejce do lekarza żeby odebrać receptę co miesiąc?
  • Odpowiedz
@gugas: dlatego że te godziny są orientacyjne. Nie wiadomo czy będziesz siedział 5 minut czy pół godziny, etc. A jak jest normalna kolejka jak w monopolowym; przychodzisz i wchodzisz od razu albo czekasz grzecznie na swoją turę.
  • Odpowiedz
@siedze_na_Koniu: Ja jak ostatnio byłam na pobraniu krwi to jako 2 w kolejce stała jakaś młoda dziewczyna (mogła chodzić do szkoły średniej ale równie dobrze mogła mieć jakieś 22lata) więc jak tylko "uruchomili" okienko (bo najpierw trzeba tam podejść po jakiś świstek) zaczęły się jakieś głosy oburzenia że młoda dziewczyna to może poczekać i przepuścić innych ludzi w kolejce niektórzy muszą iść do pracy.

I gadają takie rzeczy na co
  • Odpowiedz
Weźmie taka menda numerek i idzie do domu/na zakupy. Potem przychodzi, macha numerkiem całej kolejce co siedzi godzinami i wchodzi.

@czupakabra0987: jaki masz problem z tym ze cenie swój czas i nie mam ochoty spędzać pół dnia w grzybowo-molowej atmosferze? jeżeli przyjdę przed tym jak wyświetli się mój numer to nie ma znaczenia co wcześniej robiłem. polecam zmiane nastawienia a sam mam nadzieję że to powoli koniec istnienia etosu Homo-sovieticus,
  • Odpowiedz