Wpis z mikrobloga

#lidl to sklep dla podludzi. Wrzucili maslo na promocje, wiec biore 3 sztuki i co sie okazalo?
otoz maslo na promocji jest, ale 83%, a nie 82% . Co wiecej maslo promocyjne jest polozone nie w maslach ale na samym drugim koncu lodowkek. Jak mozna tak wprowadzac klienta w blad? Polecialem po maslo...i nabilo mi jakims cudem 4 masla! Waga sie niby zgadzala! Jak to jest mozliwe? czemu nikt nie zrobi porzadku z tymi promocjami, bo to mozna oszalec.
#supermarket #oszukujo #biedronka
ChlopoRobotnik2137 - #LIDL to sklep dla podludzi. Wrzucili maslo na promocje, wiec bi...

źródło: IMG_1218

Pobierz
  • 24
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ChlopoRobotnik2137: Tzn. masz problem, bo chciałeś promocje na masło 82% a było na masło 83% gdzie masz wielkie cyferki na opakowaniu?
Plus na cenach przy produkcje też wpisują promocje...

Jak to mówią nieznajomość prawa szkodzi, jak się prześpisz z 14 latką, która wygląda na 20 latke to też zostaje ci popłakań, tak jak przy maśle ;p
  • Odpowiedz
@ChlopoRobotnik2137: Prowadzę własną działalność, niestety o wiele mniej dochodową niż cały lidl xd
Bronie? nie, dla mnie niedopuszczalne jest nie czytanie, według mnie jeśli ktoś nie doczyta regulaminu czy umowy to jego wina, jeśli ktoś bierze promocję i nie widzi 3centymetrowego napisu ile % na maśle to tez jego wina.

A promocje w lidlu zawsze są w innym miejscu, jak są masła u mnie zawsze te promocyjne są przy serach,
  • Odpowiedz
@ChlopoRobotnik2137 to jest jak najbardziej celowa zagrywka bazująca na nieuwadze i pospiechu. Zarówno Biedronka jak i Lidl liczą na to że nie zauważysz przy dużych zakupach i nie wrócisz do kasy. Warto za każdym razem robić aferę przy kasie i niech reszta czeka grzecznie w kolejce. Albo jeszcze lepiej to omijać sklepy tych sieci, co jest trudne bo praktycznie zdominowały handel spożywczy.
Za to Polak frajer powie ci że nie umiesz
  • Odpowiedz
otoz maslo na promocji jest, ale 83%, a nie 82%

Co na załączonym screenie Ci sugeruje, że promocja miałaby być na masło 82%? Napis "Masło ekstra 83%"? Zdjęcie produktu z napisem "Masło ekstra zawartość tłuszczu 83%"?

Co wiecej maslo promocyjne jest polozone nie w maslach ale na samym drugim koncu lodowkek. Jak mozna tak wprowadzac klienta w blad?

@ChlopoRobotnik2137: Jest jakaś ustawa czy rozporządzenie regulujące, w którym miejscu lodówki ma
  • Odpowiedz
@ChlopoRobotnik2137: Tak samo miałem w sobotę z pomidorkami truskawkowymi. Promocja była na opakownie 500g (których oczywiście w sklepie nie było dostępnych) ale za to było od cholery 250g. No wiec wziąłem na szybko 2x te 250g i promocji żadnej nie nabiło. A informacja, że to chodzi o opakowanie 500g oczywiście niewidoczna w zasadzie, nawet po obrazku poznać nie można było bo opakowania wyglądają identycznie na zdjęciu :/
  • Odpowiedz
@ChlopoRobotnik2137: dwie sprawy: sam jestem przeciwny tym #!$%@? ludzi na lewe promocje ale tutaj nie może być nic jaśniej. masz dupnymi literkami 83% które ma żółte opakowanie, a jak dobrze pamiętam 82% ma niebieskie. No szanujmy się trochę.
a drugie, masz #!$%@? lidla, bo tak się składa że w trakcie tej promki byłem w dwóch lidlach u siebie i w obu masło tam gdzie zawsze. w lodówce z innym masłem
  • Odpowiedz
@ChlopoRobotnik2137 #!$%@? niemieckiego lidla. Kiedyś mnie oszukali, bo wziąłem rogalika z nadzieniem orzechowym, za taki zapłaciłem, a to był zwykły maślany, tylko źle podpisali.

A te ceny to wkrótce będą zapisywać skomplikowanymi wzorami matematycznymi, ale w ten sposób, by cena wydawała się niska
  • Odpowiedz
to jest jak najbardziej celowa zagrywka bazująca na nieuwadze i pospiechu.

@buchowo:
To jest calowa zagrywka bazująca na niepotrafiących czytać, względnie ludziach o obniżonych możliwościach intelektualnych (niepełnosprawnych umysłowo, starszych). Jak widać jest ich całkiem sporo, więc interes się kreci.
  • Odpowiedz
@brass wystarczy zwykły pośpiech lub to że robisz zakupy z małym dzieckiem które co chwilę odwraca twoją uwagę i nie masz czasu na dokładne czytanie warunków promocji
  • Odpowiedz