Wpis z mikrobloga

#baldursgate3 #baldursgate
Nie wiem jak w to grać.
Naprawdę nie wiem jak się przestawić na taką rozgrywkę i czerpać radość.
Grafika bardzo ładna, fabuła wciąga ,świat który reaguje na twoje decyzje ale ten system walki dla mnie ... no ja pierd*le.
Z jednej strony system walki jest dla mnie strasznie nudy a jednocześnie mnie gnębi że niekiedy czuje się jakbym elden ring grał. Czuje nonstop za plecami boga rng który pilnuje abym przeciwnika nie trafił z 2 razy mimo bardzo wysokiej szansy. Co ja robię nie tak ( ͡° ʖ̯ ͡°)
cielak44 - #baldursgate3 #baldursgate
Nie wiem jak w to grać. 
Naprawdę nie wiem jak ...

źródło: roman-are-you-sleeping-niko-bellic

Pobierz
  • 12
  • Odpowiedz
@cielak44: Nieironicznie - daj niższy stopień trudności. Z jednej strony szkoda rezygnować z tego elementu rozgrywki. Z drugiej strony system dnd jest mocno upośledzony, i to nie jest tylko twoja opinia.
  • Odpowiedz
  • 0
@deletenomads: już skacze miedzy najłatwiejszym a zrównoważonym ale to nie jest rozwiązanie.
Ja po prostu nie rozumiem tego stylu rozgrywk.
Coś tam patrzyłem na poradniki ale za bardzo mi one nie pomogły.
  • Odpowiedz
Czuje nonstop za plecami boga rng który pilnuje abym przeciwnika nie trafił z 2 razy mimo bardzo wysokiej szansy. Co ja robię nie tak ( ͡° ʖ̯ ͡°)

@cielak44: nie wiem jak daleko jestes ale piersze poziomy takie sa, postacie maja tak slabe rzuty i tak malo hp ze faktycznie boli jak kilka rzeutow zle sie ulozy

pozniej jest lzej, bonusy, przerzuty, duzo hp ip sprawiaja ze
  • Odpowiedz
  • 0
@MrLovelock: bo reszta jest fajna.
Podobną bolączkę miałem jak usiadłem do pierwszego wieśka po przejściu sequeli
System walki był dal mnie tak okropny że gdyby nie fabuła bym rzucił to w cholerę.
@3mortis po uratowaniu gaju i druida +-
  • Odpowiedz
@cielak44: Też mam z BG3 problem, niby jest świetne, system walki mega, podstawy historii fajne, ale... story mam wrażenie że jest strasznie rozmyte (a na pewno pierwszy akt), mam wrażenie też jakby mapę w pierwszym akcie układano jak puzzle, jakby brakowało temu światu spójności, a kolejne części mapy były doklejane. Bagna, góry, plaża, las, wszystko naraz.

A mimo tego oderwać się nie mogę. Akt 2 jest cudowny, chociaż wciąż chciałoby się
  • Odpowiedz
@cielak44: nie jesteś w żaden sposób zobligowany do tego, żeby gra ci się podobała. Jeśli ci się nie podoba, nie bawi - to nie i tyle. Nie ma co się męczyć, lepiej zagrać w coś co ci lepiej spasuje.
Trust me bro - 50 godzin zmarnowałem czekając aż rdr2 mi się zrobi "fajne." Nie zrobiło się.
  • Odpowiedz