Wpis z mikrobloga

#rozrywka #steamdeck Wczoraj kupiłem steam deck jako używany, przy próbie zalogowania się zobaczyłem, że nie mogę wcisnąć np. 4ki i s na klawiaturze. Jak by nie działał dotyk w tym rejonie. Po restarcie zadziałało. Co jakiś czas tak się dzieje. Uszkodzony czy bug jakiś?
  • 24
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Slynqq ja miałem podobnie przy nowym tylko chyba wogole dotyk nie działał, moim zdaniem to błąd, jeszcze mi chyba sie podobnie stało z dwa razy przez te 2 lata użytkowania ale reset zawsze pomagał. Jednak większość czasu śmiga wszystko tak jak ma być.
  • Odpowiedz
@Slynqq: Sam problem jest dość dziwny, w wypadku jakiegoś buga, raczej cały dotyk byłby zablokowany, takie punktowe działanie może świadczyć o czymś poważniejszym. Ja tak czy inaczej napisałbym do supportu, raczej nie robią problemów, najpewniej dostaniesz nówkę sztukę i tyle.
  • Odpowiedz
Tak z innej beczki, ktoś używa dotyku na steam decku? Przecież trackpadami (dwoma naraz) wygodnie się pisze
  • Odpowiedz
@Slynqq: Steamdeck nie posiada aktualnie żadnej możliwości ręcznej kalibracji ekranu. Pozostaje odpalić coś wykorzystującego cały ekran i sprawdzić czy nie ma martwych stref.
O problemy ze strony supportu się nie martw, warunki gwarancji przechodzą na nowego właściciela i valve je honoruje normalnie.
  • Odpowiedz
  • 0
@Serniczek_Szatana: dzięki za odpowiedzi, jeśli gość nie oszukał w sprawie gwarancji to coś z tego będzie, sprawdziłem i problem jest z całym ekranem nie tylko klawiatura (tzn w tym obrębie)
  • Odpowiedz