W zależności od poglądów politycznych oraz daty urodzenia, można wspominać Urbana w skrajny sposób. Od Geobbelsa stanu wojennego do śmiesznego dziadka z memów internetowych.
Dla mnie, jako rocznika 89 był przede wszystkim redaktorem czasopisma NIE. Piekielnie inteligentnym mistrzem pióra, z istotnym wkładem w wolność słowa w Polsce.
Biografia bardzo ciekawa, w moim odczuciu raczej obiektywna.
W zależności od poglądów politycznych oraz daty urodzenia, można wspominać Urbana w skrajny sposób.
raczej w zależności od kondycji moralnej. Jak jest mendą społeczna to dobrze go wspomina, a jak ktoś jest poczciwy człowiekiem to się brzydzi działalnością tej kanalii, który o pobitym człowieku pisał, że dostał ataku padaczki i stąd potłuczenia.
Tytuł:
Urban. Biografia
Autor:
Dorota Karaś, Marek Sterlingow
Gatunek:
biografia, autobiografia, pamiętnik
Ocena: ★★★★★★★☆☆☆
Pierwsza przeczytana książka w tym roku.
W zależności od poglądów politycznych oraz daty urodzenia, można wspominać Urbana w skrajny sposób. Od Geobbelsa stanu wojennego do śmiesznego dziadka z memów internetowych.
Dla mnie, jako rocznika 89 był przede wszystkim redaktorem
czasopisma NIE. Piekielnie inteligentnym mistrzem pióra, z istotnym wkładem w wolność słowa w Polsce.
Biografia bardzo ciekawa, w moim odczuciu raczej obiektywna.
Wpis dodany za pomocą tego skryptu
#bookmeter #ksiazki #biografiabookmeter #autobiografiabookmeter #pamietnikbookmeter
raczej w zależności od kondycji moralnej. Jak jest mendą społeczna to dobrze go wspomina, a jak ktoś jest poczciwy człowiekiem to się brzydzi działalnością tej kanalii, który o pobitym człowieku pisał, że dostał ataku padaczki i stąd potłuczenia.
Dla mnie z rocznika '92 był uszatą #!$%@?ą i pajacem, klaunem bez sumienia kierowanym imperatywem dzielenia narodu.