Aktywne Wpisy
TSR44 +454
ATAT-2 +697
Przeczytałem właśnie dwa wpisy ludzi z gastro którzy wręcz DOMAGAJĄ się napiwków i nie pojmują jak można ich nie zostawiać.
Szczerze? Po ostatnich kilku dniach gdzie stołowałem się w knajpach (wyjazd majówkowy) to powiem, że takiego uja. Restauratorzy już tak polecieli z tymi cenami zasłaniając się inflacjami, cenami prądu i płacami minimalnymi że już sami się zatracili w tym, gdzie jest granica.
Rozumiem ładna knajpka, ładny ogródek, miła obsługa, DOBRE jedzenie -
Szczerze? Po ostatnich kilku dniach gdzie stołowałem się w knajpach (wyjazd majówkowy) to powiem, że takiego uja. Restauratorzy już tak polecieli z tymi cenami zasłaniając się inflacjami, cenami prądu i płacami minimalnymi że już sami się zatracili w tym, gdzie jest granica.
Rozumiem ładna knajpka, ładny ogródek, miła obsługa, DOBRE jedzenie -
Elo, elo #420
Mireczki planuje w weekend z ziomkiem zrobić ciasteczka z ziołem ale jesteśmy w temacie pieczenia zieloni (hehe), praktycznie w każdym przepisie jest o ucieraniu masła z cukrem, a nie posiadam miksera i tu pojawia się problem. Dlatego mam kilka pytań.
Czy mogę skorzystać np. z tego przepisu:
https://poprostupycha.com.pl/przepis/kruche-ciastka-z-czekolada/
I po prostu dorzucić do tego zioło oczywiście po dekarboksylacji? Jeśli tak to kilka pytań
1. Ile dać tematu na ten przepis?
2. Z tego co wyczytałem to ciasteczka piec w maksymalnie 150°C, więc jak w tym przepisie mamy 180° i 12-14 minut to ile by to było w przełożeniu na 150°?
To chyba w sumie tyle, resztę wyczytałem w internetach, żeby nie być pazernym i na początek uważać co by nie zeżreć za dużo bo klepie dopiero po ok. godzinie.
1. Mniej niż palicie normalnie, z drugie strony można dac więcej i ciastka zostawić na pózniej. Jeść powoli kopia po ~2h
2.na tym się nie znam
Nie dalo sie chodzic. Ale pyszne mimo ze nie lubie cukru.czekoladowe