Potrzebuje wyrobic #prawojazdy w #uk, w zwiazku ze zgubieniem polskiego. DLVA potwierdzilo, ze moge dac zaswiadczenie z Polski o posiadaniu uprawnien, ale potrzebuje " This will need to be accompanied with an official translation if the document is not in English.". Czy zwykle tlumaczenie przysiegle wystarczy z Polski? czy obowiazkowo musi to byc robione w UK? #tlumaczenia #tlumaczenie
@wiewiorka_na_kolankach: wiem, ze nie odpowiadam na pytanie, ale moze latwiej ci bedzie zglosic zgubione prawko polkie, wyrobi nowe w PL/konsulacie i dopiero wtedy zrobic konwersje do UKowskiego?
@nie_lubie_nowego_odtwarzacza: bylem w powiecie wyrobic, i babka powiedziala ze musze w UK, bo nie jestem w PL rezydentem. Moglbym sciemniac, ale jakis dodatkowy dokument kazala podpisac ( nie mam meldunku) iPostraszyla mnie odpowiedzialnoscia karna za skladanie falszywych zeznan . Gdyby nie ten ostatni dokument to tak bym zrobil, ale cos drgnelo we mnie :( uczciwy ( glupi) czlowik zawsze ma pod gorke...
@wiewiorka_na_kolankach: nawet ma to sens, no bo na prawku jest twoj adres, pod ktorym music byc dostepny zeby moc odebrac mandat. Ciekawe co mowil ten dokument, ktory chciala zebys podpisal. Jesli tylko to, ze mandaty wyslane na adres w Polsce ktory im podasz to w sumie moglbys to podpisac, bez sciemniania.
@nie_lubie_nowego_odtwarzacza: to bylo oswiadczenie, ze przebywam w Polsce pod tym adresem, wiazalo sie to z tym, ze nie mam meldunku w PL. W innych dokumentach tez musialem sie okreslic ze mieszkam w PL powyzej 18X dni. Jak masz nadal meldunek to nie mialbys takiego oswiadczenia.
@wiewiorka_na_kolankach: Zrób w Polsce, możesz zamówić przez neta na jakies przysiegle.online czy innym serwise, robią to w ciągu jednego dnia za grosze. Jak bedziesz robila w UK, w brytyjskim biurze to walną Ci cenę za "certified translation" w GBP, że się złożysz. DVLA akceptuje certified translation robione przez polskich tłumaczy przysięgłych.
Siema. Sa jakieś strony z których można pobrac muzykę? Coś jak zippyshare? Zakupiłem hobbistycznie konsole DJ i chciałbym zgromadzić jakąś playlistę. Albo może znacie jakiś działający sposób na pobieranie z YT. #mp3 #mp3free #zippy #spotify
#tlumaczenia #tlumaczenie
Zrób w Polsce, możesz zamówić przez neta na jakies przysiegle.online czy innym serwise, robią to w ciągu jednego dnia za grosze. Jak bedziesz robila w UK, w brytyjskim biurze to walną Ci cenę za "certified translation" w GBP, że się złożysz. DVLA akceptuje certified translation robione przez polskich tłumaczy przysięgłych.