Polskie House of Cards przemnożone przez Gang Olsena XD Prezydent chce wrócić do Pałacu, do którego weszła policja, żeby aresztować ukrywających się tam jego funfli, ale nie może, bo autobus miejski zastawił wyjazd XDD Tylko w naszym kraju coś takiego jest możliwe. #sejm #bekazpisu #heheszki
@graf_zero: oczywiscie mozna uwazac ze to byl przypadek - tak samo jak zona moze uwierzyc ze naga kobieta w sypialni meza to hydraulik ktoremu sie zrobilo bardzo goraco i zaslabl - ale wymaga to zbyt duzo "dobrej wiary" by w to wierzyc - zwlaszcza w przypadku tak sprawnie dzialajacej komunikacji ktora jest w Warszawie (wg tamtejszego prezydenta ( ͡°͜ʖ͡°)). Na tym aresztowaniu bardzo obecnej wladzy
@abgaha: Nie porównujmy ministrów do kuźwa jakiegoś Gawła...
Tak, akcja z autobusem nie jest dla mnie komfortowa moralnie. Pytanie czy oni faktycznie ograniczyli możliwość ruchu Prezydenta, czy może to było uzgodnione z obu stron. Oraz czy FAKTYCZNIE swodoba ruchu była ograniczona.
Bo wydaje mi się że SOP nie byłby tak głupi żeby nie mieć żadnego wyjścia awaryjnego z Belwederu. Że wystarczy autobus postawić pdo bramą i prezydent zablokowany. To byłaby skrajna
To byłaby skrajna nieodpowiedzialnosć, nie uważasz?
@graf_zero: tez tak uwazam ale zakladam ze sytuacja nie byla krytyczna by podejmowac krytyczne srodki (no i ze Prezydentowi nic nie zagrazalo).
Nie porównujmy ministrów do kuźwa jakiegoś Gawła...
Nie, nalezy porownywac. Jesli tu robia taka szokpke a w przypadku innego przestepcy (z pewnoscia dla czesci osob znanego) robia nic to cos jest bardzo nie tak.
Nie, nalezy porownywac. Jesli tu robia taka szokpke a w przypadku innego przestepcy (z pewnoscia dla czesci osob znanego) robia nic to cos jest bardzo nie tak.
@abgaha: Ja wiem że prezydent robi szopkę, ale to już jego odpowiedzialność.
Bo przypomnę - wysłał po Kamińskiego samochód zeby go policja nie zgarnęła.
Prezydent, biorąc pod uwagę powagę urzędu powinien walczyć "papierowo". Korzystając z narzedzi jakie daje urząd, a nie bawić się z hostel dla przetępców.
Jego działanie było działaniem na poziomie tego autobusu...
@graf_zero: no ale on walczyl papierkowo dajac akt laski - sa rozne opinie czy jest wiazacy czy nie a wiadomo jak jest w prawie. Dopoki nie wyrzuci sie z tworzenia prawa prawnikow nie bedzie tam prosto i latwo :)
@graf_zero: dziekuje za film - dziwny, wydaje sie ze powinni wyjechac, dziwne tez ze autobus z awaria od tak odjezdza. Ta sprawa awarii i jej celowosci jest jednak dosc istotna (wg mnie byla akurat na korzysc dla Prezydenta - wiecej problemow by bylo gdyby pojawil sie na miejscu i jakies dziwne akcje by sie zaczely)
@abgaha: nagranie jest że stojącego autobusu. To on blokuje, nie ten którego widać na filmie Ale blokuje raptem tyle żeby SOP wyszedł, zatrzymał ruch na chodniku i przejechał chodnikiem.
Tak, akcja z autobusem nie jest dla mnie komfortowa moralnie.
Pytanie czy oni faktycznie ograniczyli możliwość ruchu Prezydenta, czy może to było uzgodnione z obu stron. Oraz czy FAKTYCZNIE swodoba ruchu była ograniczona.
Bo wydaje mi się że SOP nie byłby tak głupi żeby nie mieć żadnego wyjścia awaryjnego z Belwederu.
Że wystarczy autobus postawić pdo bramą i prezydent zablokowany. To byłaby skrajna
@graf_zero: tez tak uwazam ale zakladam ze sytuacja nie byla krytyczna by podejmowac krytyczne srodki (no i ze Prezydentowi nic nie zagrazalo).
@abgaha: Ja wiem że prezydent robi szopkę, ale to już jego odpowiedzialność.
Bo przypomnę - wysłał po Kamińskiego samochód zeby go policja nie zgarnęła.
Prezydent, biorąc pod uwagę powagę urzędu powinien walczyć "papierowo". Korzystając z narzedzi jakie daje urząd, a nie bawić się z hostel dla przetępców.
Jego działanie było działaniem na poziomie tego autobusu...
Nczas ma relacje.
https://nczas.info/2024/01/11/autobus-zablokowal-wyjazd-dudy-z-belwederu-nagranie-z-monitoringu-wiele-wyjasnia-video/
do żadnej faktycznej "blokady" nie doszło.
Samochody wyjechaly po chodniku po mniej niż 3 minutach opóźnienia.
Nie rozwiązuje to sprawy celowości awarii, ale pokazuje że sprawa była mniej problematyczna niż się podaje.
Ale blokuje raptem tyle żeby SOP wyszedł, zatrzymał ruch na chodniku i przejechał chodnikiem.
3 minuty.