Aktywne Wpisy
PrzemyslawBabiarz +113
Koncert Taylor Swift na Narodowym to był typowy koncert Taylor Swift. Niczego nie dało się usłyszeć, bo rozwrzeszczane, rozhisteryzowane wariatki darły mordę przy każdym utworze. A cuckoldom, którzy tam poszli z własnej woli, powinno się odbierać prawa wyborcze.
Bonus w komentarzu xD
#bekazlewactwa #muzyka #taylorswift
Bonus w komentarzu xD
#bekazlewactwa #muzyka #taylorswift
g0blacK +985
Co myślicie o pójściu w smart oświetlenie "all in" to znaczy:
-do punktów oświetleniowych doprowadzenie napięcie ze skrzynki rozdzielczej. Pogrupowane sensownie z bezpiecznikami.
-w każdym punkcie pożądne żarówki zigbee np Philips.
-na ścianach włączniki zigbee (bez zasilania) np Xiaomi naklejane (jedne z ładniejszych na rynku, są też inne).
Całość podpięta do #homeassistant logika świateł np które punkty obsługuje dany włącznik itp.
Tak czy siak chce mieć regulowany kolor/odcień bieli i mógłbym uniknac okablowania przełączników. Oszczędności na kablach spokojnie pokryją koszt Smart żarówek.
Zbyt odważnie?
#homeassistant #smarthome #inteligentnydom #oswietlenie
@hrumque: To wydaje mi się oczywistością - robisz obwody jak do normalnego oświetlenia z puszkami na ścianie, jedynie zamiast włącznika dajesz tam wago i na to pilota (albo normalny włącznik zigbee nie podłączając przewodów do punktu świetlnego tak aby tylko robił za pilota z zasilaniem sieciowym). Można nawet dać dwa takie włączniki - jeden tylko jako pilot, drugi fizycznie sterujący obwodem jako lokalny failsafe.
Ba - jak umiesz w lutownicę to nawet możesz wrzucić mały zasilacz 3V i podłączyć zamiast baterii do pilota.
U mnie już dwa razy tak było, że niby 80% , a później spadło od razu do 0% z tych 80% :D
I zresztą czy rzeczywiście HA ma większe ryzyko "padnięcia" niż komercyjny system? U mnie działa od 3 lat bez przerwy, i jeszcze nigdy się nie zdarzyło, żeby się wysypał sam z