Wpis z mikrobloga

@Gadzinski: Ale to nie jest totalny brak cukru, chodzi bardziej o to, żeby nie jeść słodyczy, nie słodzić sobie herbaty/kawy, nie pić słodkich napojów, ale np. jak mam ochotę na coś słodkiego to zjem sobie owoce
@Emkacf: no właśnie zależy jak kto je :P ja przy 80g węglowodanów i tak miałem ból głowy. To było około 1g/kmsc. ale cukrów złożonych - więc w sumie zbyt dużo zmiennych, żeby ustalić jakieś wnioski.

@mRzielony: przy ketozie nie trzeba mieć hardcorowego low carbu.

Low Carb zakłada 1g węglowodanów na /1kgmcs. Ten stan pozwala osiągnąć ketozę przy wysiłku.

swoją drogą wcale nie bardziej skuteczny od diety zbilansowanej

pokaż mi statystyki
@Gadzinski: DamianParol (nie będę wołał, napisz sobie do niego jak nie wierzysz, już to potwierdzał ileś razy na mirko) wrzucał z miesiąc temu badania, które wykazały, że w diecie redukcyjnej liczy się tylko właściwa ilość kalorii i odpowiednia podaż białka. Diety lc i ketogeniczne nie okazały się wcale skuteczniejsze od diety zbilansowanej. Dieta ketogeniczna jest #!$%@? nieprzyjemna, droga i, jak się okazuje nie bardziej skuteczna od zbilansowanej, a przez to lipna.
@Emkacf: swoją drogą nie jem cukru już od połowy stycznia i powiem tylko, że takie liczenie dni jest średnią metodą imo,, po prostu zakładasz, że od dzisiaj nie jesz cukru i już. Zapominasz o nim i basta. Tak jest wygodniej :)
@mRzielony: taktyg, ale wydaje mi się, żę białko zmieniło zapotrzebowanie na całkowite zapotrzebowanie na kalorie. Jeżeli coś się zmieniło to bijcie mnie biczami.

Lowcarb to chyba kwestia preferencji. Szczerze wole Low Carb niz zbilansowaną, bo mam "lżejszą" kupę :P