Wpis z mikrobloga

#1000filmow ---- INDEX 123 A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V W X Y Z +111

Dream Scenario

Powiedzmy, że chcielibyście aby wasza żona o was śniła, ale zamiast tego śnią o Was inni ludzie, nie tylko Ci, którzy was znają czy mogli widzieć ale zupełnie obcy, setki tysięcy osób na świecie. Jesteście jak Freddy Krueger ale musicie koegzystować społecznie a to przestaje być proste jako “celebryta”. O tym jest ten film.
Film wart obejrzenia ale jak to z projektami od A24 - nie każdemu podejdzie, ale koncepcja bardzo ciekawa.

Reżyseria: Kristoffer Borgli
IMDb: 7.1/10
https://www.imdb.com/title/tt21942866/
https://upflix.pl/film/zobacz/dream-scenario-2023
komedia, horror

P.S. Tytuł miał być jeszcze w starym roku, ale jakoś brakło czasu. Przy okazji zapraszam na humorystycze podsumowanie roku 2023 TUTAJ i życzę Wam wielu świetnych filmów w nowym 2024.
WLADCA_MALP - #1000filmow ----  INDEX 123   A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K...

źródło: dream

Pobierz
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

nie każdemu podejdzie

@WLADCA_MALP: Czegoś tak dziwnego dawno nie widziałem. ( _) Ani to komedia, ani horror, ani s-f, ani żaden znany mi gatunek. Dialogi są odstręczające, fabuła donikąd nie prowadzi i niczego nie wyjaśnia, brak pointy i domknięcia wątków. Jakiś oniryczny strumień świadomości o snach, kogoś kto się na tym nie zna.
Obrzydliwe.
  • Odpowiedz
  • 1
@cooles: czyli dla Ciebie to wysoka sztuka - w każdym razie uczucia film wywołał :) A zastanawiałeś się co Ty byś zrobił w takiej sytuacji, co zmienił?
Może niepotrzebnie wstrzymywałem się z takimi cudeńkami jak Bo się boi [Beau Is Afraid] :)
  • Odpowiedz
w każdym razie uczucia film wywołał

@WLADCA_MALP: Tak, niestety same negatywne. Po seansie byłem wręcz zły, że można to było tak s--------ć... Interesuję się tematem snów od wielu lat i widziałem na ten temat wiele filmów. Ten jest zły.

A zastanawiałeś się co Ty byś zrobił w takiej sytuacji, co
  • Odpowiedz
  • 1
@cooles: hm... to co zawsze powtarzam z filmami jest jak z narkotykami liczy set, setup and age :)
Ale doskonale Cię rozumiem mam tak z filmem Efekt Motyla - jak wszedł i go widziałem byłem dobrze zaznajomiony z teorią chaosu i siedziałem w fizyce kwantowej. Jak mnie ten film rozsierdzał głupotą... Nigdy nie wspomniany (no do teraz).
Dziś nawet dobrze nie pamiętam co za głupoty tam zobaczyłem, bo niesmak jest
  • Odpowiedz
jak wszedł i go widziałem byłem dobrze zaznajomiony z teorią chaosu i siedziałem w fizyce kwantowej

@WLADCA_MALP: Chyba byłem na podobnym etapie zgłębiania wiedzy bo nie oceniłem go za dobrze, z tego co widzę. :)

poza tym Kutchera nie
  • Odpowiedz