Wpis z mikrobloga

1. Krok 1 kurczak w przyprawach bez papryki i kurkumy zeby nie zaburzyć kolorytu np. przyprawa do grilla pamiętajcie ze jest tam połowa soli więc nie solcie. Wystarczy przypiec z jednej strony. Umyte więc nie otrzepujcie dokładnie woda przyda się dodajcie z pół kielona oliwy lub oleju.
1b. Równolegle gotujecie wode na noodle lub ryż. Ja wole noodle bo sa lekkostrawne, a w święta brzuch nie ma lekko.
1c. Knora jedną lub dwie, ja tutaj dałem knorr i culinero bo to praktycznie to samo z wodą i olejem + oliwa wymieszać i z tym czekać.
2. Po przypieczeniu z jednej strony piersi czy innego mięsa dodajecie warzywa, dlatego mrożone są fajne bo woda tworzy 'lekki klimacik'.
Kiedy nudle/ ryż redi przecedzacie nie zbyt dokładnie i wrzucacie do patelni.
Po tym czasie wrzucacie 1c czyli mieszankę wodno sojowo suszono warzywną.
Całość trzeba ostrożnie zamieszać aby nie wywalić połowę żarła i przykryć i dusić wg. uznania ja 15minut i jak widać na foto zostało jeszcze wody gdy będę podgrzewał ponownie, danie nie będzie takie suche.
Edit: jednak makaron można wrzucić 10 minut po duszeniu wszystkiego nie ma co go tyle trzymać w patelni.
A ty co dalej zupka chińska? ( ͡ ͜ʖ ͡)
#gotujzwykopem #kuchnia #gotowanie
TheMexicano - 1. Krok 1 kurczak w przyprawach bez papryki i kurkumy zeby nie zaburzyć...

źródło: IMG_20231231_150626_edit_97578413129077

Pobierz
  • 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach